صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اندیشه >>
مرجع ما | امروز باید صبغه امام صادق(ع) را به خود بگیریم / نظری منفرد
بازدید این صفحه: 4728          تاریخ انتشار: 1393/6/1 ساعت: 01:51:58
امروز باید صبغه امام صادق(ع) را به خود بگیریم / نظری منفرد

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امامان معصوم دارای بعد ولایتی بودند، گفت: امام حجت خداست و می تواند در کون و مکان تصرّف کند؛ متاسفانه این بعد مورد غفلت واقع شده است.

موضوع: اندیشه
نویسنده: حجة الاسلام نظری منفرد

 

 

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛ حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد در مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع) و گرامیداشت سالگرد حمله ماموران شاه به مدرسه فیضیه که از سوی بیت مرحوم حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی برگزار شده بود، با تسلیت شهادت امام صادق (ع) و گرامیداشت حادثه شهادت جمعی از روحانیون در مدرسه فیضیه قم به دست دژخیمان رژیم پهلوی اظهار داشت: امام صادق(ع) شخصیتی ذو ابعاد بود در حالی که برخی تصور می کنند شخصیت امام صادق(ع) منحصردربیان احکام اسلام بود؛ البته یکی از وظایف مهم امام تبیین احکام است وتردیدی دراین مسئله نیست.

او تصریح کرد: امام صادق(ع) در عین مبیّن احکام دین، محدَّث بود به اعتبار اتصال وی به منبع لایزال وحی و به اعتبار سخن گفتن ملائکه با ایشان محدِّث بود.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به تربیت شاگردان فراوان در مکتب امام صادق(ع) عنوان کرد: آن حضرت انسانهایی چون هشام بن حکم ها، مفضل ها، ابو بصیرها، محمد بن مسلم ها، زراره ها و فضیل بن یسارها و چهار هزار روات حدیث تربیت کرده بود.

او با اشاره به جوّ مسموم عصر امام صادق(ع) گفت: وقتی خبر شهادت امام صادق(ع) به منصور رسید، منصور شبانه کاتب خود را خواست و پس از گفتن این جمله که کجا مثل جعفر بن محمد می توان یافت، گفت نامه به حاکم مدینه بنویس و بگو جعفر بن محمد(ع) چه کسی را وصی خود قرار داده است؟ سرش را جدا کن و بفرست برای ما. این کاتب می گوید: بعد از مدتی حاکم مدینه مکاتبه کرد که جعفر بن محمد(ع) پنج نفر شامل منصور دوانیقی، حاکم مدینه، ابوحمیده همسر آن امام همام، عبدالله بن فتاح پسر بزرگ و موسی فرزند کوچکش را به عنوان وصی قرار داده بود.

نظری منفرد تصریح کرد: با شرایط نامساعد عصر امام صادق(ع)، ایشان این حجم عظیم برکات و روایات را با زحمت به دست ما رسانده است و این چنین شاگردان قوی تربیت کرد.

او به بعد ولایتی امام ششم شیعیان اشاره کرد و افزود: متاسفانه این بعد مورد غفلت واقع شده است؛ امام حجت خداست و می تواند در کون و مکان تصرّف کند و این مسئله در روایات و زیارات ما به ویژه زیارت جامعه کبیره است.

استاد حوزه علمیه قم با طرح این سئوال که چرا آن حضرت از بعد ولایتی خویش استفاده نکردند، گفت: استفاده از بعد ولایتی آن حضرت، بستگی به مشیّت حق داشت اما جاهایی هم از این بعد خویش استفاده کرد.

او در پایان سخنان خود یادآور شد: باید ببینیم امام صادق(ع) امروز از ما چه می خواهد و ما امروز باید صبغه امام صادق(ع) را به خود بگیریم. وظیفه امروز ما یادگیری و پس از آن نشر آن به دیگران است و این درخواست امام زمان(عج) از ماست.

نظری منفرد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واقعه 25 شوال سال 42 اظهار داشت: جرقه انقلاب در همین روز زده شد و مردم با ماموران شاه درگیر شدند.

او در پایان گفت: باید نسل امروز را در جریان حوادث قبل از انقلاب قرار داد تا بداند برای به ثمر رسیدن این انقلاب چه تلاشهایی صورت گرفته است.

کد خبر: 1393614228
1393/6/1

پر بازدید
1392/7/4: حقوق استاد و شاگرد در رساله حقوق امام سجاد(ع)
1392/3/23: اخلاق فردی، شخصیت اجتماعی و مقام عصمت حضرت عباس(س) از زبان آیت‌الله سیدرضی شیرازی
1392/11/13: گفتمان اعتدال و نواندیشی دینی / سید صادق حقیقت
1392/6/5: فرياد مظلوم، فریادی مشروع
1392/9/20: دولت و ابزارهای الزام به شریعت / محمد سروش محلاتی / شش بخش
آخرین مطالب
1401/5/10: عاشورا و برهان فطرت/ آیت الله عرب
1401/5/10: تفسیر علمی و تجلی عینی قرآن در عاشورا/ آیت الله عرب
1400/11/26: روزنامه جمهوری اسلامی/قسمت اول/صفحه حوزه: علی‌اکبر بیگی نوآوری فقهی حضرت آیت ‏الله صانعی در فتوای رفع حرمت نظر در فرزند خواندگی
1400/10/11: نواندیشی در فتاوای آیت الله صانعی / علی اکبر بیگی
1400/9/15: آیت الله یوسف صانعی (ره): رشیده نباشند، ازدواجشان حرام است
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن