ستاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه فهم و درک ،چراغ راه است خاطرنشان کرد: برخی افراد عقل عملی را در زنجیر بستهاند و از آن استفادهای نمیکنند.
موضوع: سخنرانی
حضرت آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی امروز در درس تفسیر خود در مسجد اعظم با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه «یس» اظهار داشت: این سوره در مکه مکرمه نازل شده است؛ در آن زمان مسلمانان وسایلی برای نشر عقاید خود نداشتند ولی با این حال تلاش میکردند.
او افزود: ذات اقدس اله انسان را بدون سرمایه خلق نکرده بلکه کتاب و کتیبهای به نام فطرت به او بخشیده و با قلم الهامی خود موارد حق و باطل را در آن نوشته است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه انسان همه امور را با فطرت خود میسنجد عنوان داشت: تبلیغات بیرونی باید با فطرت درونی مطابقت داده شود و اگر تناسبی میان آنها بود پذیرفته شوند وگرنه نباید مورد قبول قرار گیرند.
او ادامه داد: بزرگوارانی که وارد انطاکیه شدند صدایشان به دورترین نقطه شهر نیز رسید و از دورترین مکان شخصی صدایشان را شنید و به کمکشان آمد هرچند به شهادت رسید.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه گاهی کسی به مردم امر میکند بروید از دین خدا دفاع کنید خاطرنشان کرد: این صدا با فطرت مردم آشنا نیست ولی وقتی کسی میگوید من رفتم شما هم به دنبال من بیایید این صدا با فطرتهای مردم سازگار است و به همین دلیل به دنبال او راه میافتند؛ تفاوت امام خمینی(ره) با دیگران همین بود زیرا ایشان پیشرو و قائد بودند و به همین دلیل با اقبال عمومی روبرو شدند و مردم پشتیبان او بودند.
مفسر بزرگ قرآن کریم بیان داشت: انبیای الهی پیشرو هستند و فیض الهی نیز نصیب آنها و پیروانشان میشود.
او با بیان اینکه کافران میگویند محال است بشر به عنوان فرستاده الهی انتخاب شود گفت: بتپرستان هم« الله» را مربی کل و خدای اصلی میدانستند ولی اعتقاد داشتند مدبرانی دیگر یعنی همان بتها به اداره امور جهان مشغولند به همین دلیل خداوند با ما کاری ندارد و نباید پیامبری به نزدمان بفرستد.
آیتالله جوادی آملی همگانی بودن و دوام نبوت را از خصوصیات پیامبر اکرم(ص) دانست و افزود: انبیای اولوالعزم تا زمانی احکامشان نافذ بود که پیامبر بعدی بیاید ولی حضرت محمد(ص) احکام و قوانینی را عرضه کرد که تا قیامت پابرجاست.
استاد برجسته حوزه علمیه قم بیان داشت: وقتی گفته میشود خداوند مطعِم است در حقیقت بدان معناست که او رازق بوده و اقتصاد بندگان را در اختیار دارد و دیگر اینکه خودش هم بی نیاز است بنابراین باید رازق غیر مرزوق را عبادت کرد.
او با بیان اینکه از تعالیم پیامبران در مییابیم که اگر خداوند ارادهای کند هیچ کس توان خلاف آن را نخواهد داشت گفت: با این حال رحمت خداوند بر غضب او سبقت دارد ولی بدان معنا نیست که رحمت او بیشتر است بلکه این جمله بدان معناست که رحمت الهی، پیشتر از غضب خداوند است.
آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: هر جا خداوند بخواهد غضب کند و عذابی نازل کند رحمت او وارد میشود تا حتی غضب نیز رحیمانه باشد.
مفسر بزرگ قرآن کریم با بیان اینکه مفطور باید سخن فاطر خود را گوش دهد گفت: حرف انبیای الهی با گوش فطرت آشناست و به همین دلیل مورد قبول واقع میشود.
او عنوان داشت: کسی که از دورترین نقطه انطاکیه به یاری فرستادگان الهی رفت شهید شد و خداوند نیز فرمود این فرد مستقیماً وارد جنت برزخی میشود و گفته شده آن شهید گفت کاش همشهریانم در مییافتند که خداوند چه پاداشی به من داده است.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه فهم و درک چراغ راه است خاطرنشان کرد: برخی افراد عقل عملی را در زنجیر بستهاند و از آن استفادهای نمیکنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: برخی انسانها مشکل علمی با عقاید ندارند ولی نیرویی که اراده کند و تصمیم بگیرد را ندارند یا اینکه این نیرو در آنها فلج شده است و با نصیحت نمیتوان این مشکل را درمان کرد.
او با بیان اینکه بسیاری از علما کشته جهل شدند تصریح کرد: عقل دارای دشمنانی است و همین دشمنان سبب کشته شدن عالمان و دانشمندان میشوند.