بازدید این صفحه: 2898 تاریخ انتشار: 1392/1/23 ساعت: 03:52:59
آیت الله علوی گرگانی
آیت الله علوی گرگانی در دیدار اعضای شفقنا
آیت الله علوی گرگانی، استاد برجسته حوزه علمیه در دیدار برخی اعضای شفقنا به انتقاد از برخی برنامه های صدا و سیما پرداخت و محفوظ ماندن شخصیت روحانیت در رسانه ها و حفظ شئونات علمی شخصیت های حوزه علمیه را خواستار شد.
موضوع: دیدار
یت الله علوی گرگانی با انتقاد از عدم وجود یک شبکه رسانه ای بین المللی حوزوی که تحت نظر مراجع تقلید اداره شود، بیان کرد: واتیکان برای خودش یک شبکه رسانه ای اختصاصی دارد و برنامه های تبلیغی خودش و مسیحیت را به وسیله آن در سطح جهانی منعکس می کند
آیت الله علوی گرگانی با انتقاد از عدم وجود یک شبکه رسانه ای بین المللی حوزوی که تحت نظر مراجع تقلید اداره شود، بیان کرد: واتیکان برای خودش یک شبکه رسانه ای اختصاصی دارد و برنامه های تبلیغی خودش و مسیحیت را به وسیله آن در سطح جهانی منعکس می کند
آیت الله علوی گرگانی در دیدار با اعضا و دست اندرکاران شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) از عدم انعکاس شایسته اخبار حوزه در رسانه ها و به ویژه صدا و سیما انتقاد کرد و گفت: در جلسه پاسخگویی به شبهات، مسایل را مطرح کردم که صدا و سیما و رسانه ها کلیه مسایلی که در حوزه علمیه پیش می آید و امکان پخش آن هست و از نظر مسوولان محترم مشکلی ندارد بیان کنند.
او افزود: مسوولان باید فضایی را در اختیار افرادی بگذارند که مورد قبول مراجع باشند. این افراد با نظر مراجع عظام تقلید باید بررسی کنند که انتشار کدام مطالب باعث ایجاد تنش در ملت ها و کشورهای دیگر و همچنین نظام جمهوری اسلامی نمی شود تا مطالبی که برای رفع شبهه و پاسخ به سوالاتی که در سطح دیگر کشورها درباره اسلام و تشیع مطرح است، بیان شود.
آیت الله علوی گرگانی با انتقاد از عدم وجود یک شبکه رسانه ای بین المللی حوزوی که تحت نظر مراجع تقلید اداره شود، بیان کرد: واتیکان برای خودش یک شبکه رسانه ای اختصاصی دارد و برنامه های تبلیغی خودش و مسیحیت را به وسیله آن در سطح جهانی منعکس می کند؛ ولی متاسفانه هم اکنون حوزه ی علمیه چنین رسانه یا پایگاهی ندارد؛ لذا مسوولان باید برای تاسیس شبکه ای مستقل و جهانی برای حوزه علمیه تلاش کنند.
او در ادامه با انتقاد از برخی برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: در صدا و سیما هر برنامه ای پخش می شود، مثلا در بعضی از برنامه ها رقاصخانه ایجاد کرده و مردها می رقصند. آیا این برای نظام اسلامی مساله ساز نیست؟ آیا نمی گویند که این نظام عالم و مرجع ندارد؟ این چه حرکت زشتی است که در تلویزیون ما انجام می شود؟ باید از این قبیل برنامه ها جلوگیری شود.
آیت الله علوی گرگانی با بیان اینکه باید از ابتذال برنامه های صدا و سیما جلوگیری کرد، گفت: صدا و سیما باید نظرات مراجع عظام را مورد توجه ویژه قرار دهد، صدا و سیما باید نظرات حوزه علمیه را در تولید برنامه های خود لحاظ کند. ملاحظه کنید که چقدر وضع صدا و سیما در برخی برنامه ها مضحک و زشت شده است. آیا خون شهدا برای اجرای این گونه برنامه ها ریخته شده است؟ آیات عظام صافی، مکارم و ما انتقاد داشتیم. چرا باید مملکت ریشه آن از بین رفته باشد؟
این استاد حوزه علمیه با انتقاد از برخی برنامه های شبکه ها و هزینه هایی که برای این برنامه ها انجام می شود بیان کرد: مردم می توانند با قصه های پندآور، سنگین و باوقار، نشاط داشته باشند و بخندند. این همه برنامه پخش می کنند ولی سخنان یک عالم را نمی گذارند کامل گفته شود!
آیت الله علوی گرگانی با تاکید بر لزوم شادی در زندگی مسلمین، اظهار کرد: مومنین می توانند با شنیدن قصه های پندآموز که البته خنده دار و شادی آور هم هستند نکاتی را هم یاد بگیرند و هم سرگرم و شاد شوند. نباید اینگونه تصور شود که شاد بودن مردم به رقصیدن و انجام حرکات سبک است؛ مثلا در برخی شبکه ها مدام برای کودکان موسیقی پخش می شود. آیا تولید این برنامه ها جز برای این است که می خواهند معصیت خدا را در کار ما وارد کنند؟
او در ادامه افزود: از اول می خواهند کودک را با آهنگ بزرگ کنند، آیا این ثمره خون شهداست که کودک را در یک کشور اسلامی با موسیقی بزرگ کنند؟ همین است که دین ما را به آرامی از بین می برند و بعد می خواهند ما الگوی جهانی باشیم! در برنامه هایی زنان با آهنگ ورزش می کنند، این در کجای شرع است؟ قدیم ورزشکاران با یا علی ورزش می کردند، اکنون چه اتفاقی افتاده است؟
آیت الله علوی گرگانی با انتقاد از اینگونه برنامه ها که در صدا و سیما پخش می شود، گفت: مسوولان باید ترتیبی بدهند که این قبیل برنامه ها جمع شود و به جای آن برنامه هایی در صدا و سیما تولید شود که شخصیت های موقر و محترم در آن برنامه ها قصه های پندآموز و مفرحی بیان کنند تا مردم ضمن خوشحال شدن، مطالبی مفید هم یاد بگیرند.
این استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از دیدار با اعضای شفقنا با اشاره به سالگرد تاسیس حوزه ی علمیه بیان کرد: شخصیت روحانی حتی المقدور باید محفوظ بماند. محفوظ ماندنش هم به این است که حرکت های غیر مناسب صورت نگیرد. یکی از مشکلاتی که جامعه امروز حوزه دارد و باعث ایجاد نوسان و اضطراب می شود، پخش اطلاعات نادرست از حوزه و حوزویان است. به گونه ای که حتی مردم عامی هم از وضعیت درونی روحانیت خبر دارند. قدیم مراکز روحانیت از مردم عامی جدا بودند و مردم به خود اجازه نمی دادند که در امور مربوط به روحانیت و مرجعیت دخالت کنند.
او افزود: صد در صد در جامعه روحانیت هم نقاط ضعف هست و هیچ وقت نبوده که نقطه ضعف نباشد. در لباس ما -العیاذ بالله- دزد و زناکار هم پیدا می شود. البته به قول ما روحانی دزد و زناکار نمی شود؛ دزدها گاهی در لباس روحانی می روند ولی این دلیل نمی شود که کسی بفهمد. باید خودمان مخفی کنیم؛ چرا که این لباس بسیار مقدس است. بنابراین آن شخص را می گیریم، لباس را از تنش در می آوریم و نمی گذاریم مردم بفهمند. ما الآن در رسانه ها می بینیم که همه مسایل روحانیت در حال پخش است. در این صورت برای روحانی چه می ماند؟ آیت الله علوی گرگانی به منظور حفظ شان روحانیت و جلوگیری از وهن مرجعیت، به لزوم وجود هیاتی جهت بررسی اخبار مربوط به حوزه پیش از انتشار اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات امروز که ما را رنج می دهد همین است که ما هر چه خبر در حوزه هست می خواهیم در رسانه ها نشر بدهیم. رسانه ها باید مواظب باشند که برخی مطالب گفته نشود و ببینند که آبروی روحانیت و مراجع در خطر نباشد.
این استاد حوزه ی علمیه با انتقاد از عدم رعایت برخی شئون روحانیت گفت: مرجعیت هر چه وقار در آن باشد، بیشتر مورد استقبال مردم قرار می گیرد.
او مشکلاتی که در زمان کنونی جامعه روحانیت با آن درگیر است را عدم رعایت مراتب علمی دانست و اظهار کرد: شخصیتی که سال ها مرجع است، با یک فرد عادی که در مسجد پیش نماز است یکسان دانسته می شود. قدیم القاب را طبق میزان ارزش افراد به آنها می دادند: ثقه الاسلام، حجت الاسلام، آیت الله و آیت الله العظمی. اگر یک لقبی را بیجا برای یک آقایی می گذاشتند، همه اعتراض می کردند.
آیت الله علوی گرگانی به ضرورت وجود یک تشکیلات برای تعیین میزان بار علمی افراد تاکید و بیان کرد: هر کس حدی دارد که باید حفظ شود. خدا رحمت کند امام(ره) را که وقتی مرحوم حجازی بلند شد و از امام تعریف کرد، امام مانع شد.
او اضافه کرد: یکی از اشکالاتی که ما به ابن ابی الحدید می گیریم همین است، ابن ابی الحدید در اول کتابش آمده می گوید شکر خدایی را که مفضول را بر افضل مقدم داشت و منظورش این است که خداوند آن سه نفر را بر امیرالمومنین مقدم داشته است. ما این مساله را به آنها ایراد می گیریم و بعد خودمان در حوزه داریم شأن افراد را از بین می بریم.
آیت الله علوی گرگانی در پایان این دیدار با ابراز رضایت از فعالیت پایگاه خبری شفقنا گفت: موفقیت این پایگاه در خلوص نیت اعضای آن است چرا که عمل و ارزش عمل به روحش است. روح عمل و پاکی نیت هم دست خودتان است.
کد خبر: 13921233082
1392/1/23
|