بازدید این صفحه: 4372 تاریخ انتشار: 1392/8/12 ساعت: 02:34:21
دیدار معاونان رئیس جمهور با حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
معاونین رئیس جمهور در امور زنان و برنامه ریزی و نظارت راهبردی با حضرت آیت الله موسوی اردبیلی دیدار کردند.
موضوع: دیدار
دیدار معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی(مدظله العالی)
در ابتدای این دیدار که پنج شنبه شب مورخ 9/8/92 در دفتر معظم له در قم صورت گرفت، دکتر محمدباقر نوبخت، گزارشی از آخرین وضعیت اقتصادی کشور ارائه و سپس معظم له رهنمودهایی را ارائه دادند.
دکتر نوبخت با تأکید بر این که با توجه به آغاز کار دولت تدبیر و امید، ضرورت بیشتری بود که خدمت حضرتعالی شرف یاب شویم، گفت: باید به خاطر فرصت خدمت به مردم که در حال حاضر در اختیار ما قرار گرفته خدا را شکر کرده و برای پاسخ گویی به مطالباتی که مردم دارند تلاش کنیم.
سخنگوی دولت با بیان این که انتظارات مردم به دلیل اعتمادشان نسبت به دولت تدبیر و امید افزایش یافته و این مهم، وظیفه ما مسئولان را سنگین تر کرده است، گفت: برای بهتر شدن وضعیت کشور، در سه سطح بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت برنامه ریزی هایی در دولت صورت گرفته است؛ چرا که ما نمی توانیم مردم را فقط منتظر نتایج برنامه های بلند مدت بگذاریم، ضمن این که باید یک کار زیربنایی برای آینده کشورنیز صورت بگیرد
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان این که در حال حاضر وضعیت اقتصادی کشور در شرایط رکود تورمی بسر برده و متأسفانه با دو پدیده متضاد در اقتصاد ایران رو به رو هستیم و لازم است برنامه هایی را برای فائق آمدن بر این دو مشکل که به صورت همزمان وجود دارد تدوین کنیم، گفت: شرایط همزمان رکود سنگین از یک سو و تورم بالا از سوی دیگر، از این جهت کار را دشوار می کند که باید دو سیاست متضاد، همزمان با هم برای رفع این دو مشکل اقتصادی انجام شود؛ برای فائق آمدن بر رکود اقتصادی حتما باید سیاست های انبساطی داشته و حجم پول را در اقتصاد بیشتر کنیم تا موجب گردش تولید بیشتر شود، و در ارتباط با مهار تورم نیز حتما نیاز هست سیاست های انقباضی در پیش بگیریم تا بتوانیم حجم پول را کمتر کنیم و در سایه این سیاست بتوان تقاضا را مهار کرد؛ اگر یک سیاست را بکار ببریم که رکود را بخواهد تقلیل دهد، موجب تورم می شود، و اگر تورم را بخواهیم مورد توجه قرار دهیم، رکود ما با عمق بیشتری مواجه می شود؛ از این رو كار سختی است، ولی امیدواریم بتوانیم این مشکلات را حل کنیم، چون می دانیم از فرصت استثنایی خدمت به مردم بايد حداكثر استفاده را داشته باشيم.
دکتر نوبخت اضافه کرد: خوشبختانه در رأس دولت نیز یک روحانی که فرزند حوزه هست قرار گرفته كه در طی سال های گذشته، در همه امور کشور چه امور تقنینی و چه امور اجرایی تجربيات فراواني كسب كرده است.
وی با بیان این که همه ما و مجموعه دولت تدبیر و امید بر این عقیده هستیم که برای حل مشکلات موجود وظیفه سنگینی داریم، گفت: دوستان ما شبانه روزی کار می کنند و برخي از وزرا حتی در خلال هفته، شاید چند شب هم وقت نمی کنند به خانه سر بزنند، چون این قدر کارها زیاد و برنامه ریزی ها متنوع است كه بر اين باورند بايد حداكثر فعاليت را انجام داد.
سخنگوی دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: با این وضعیت فعلی، ما برنامه های کوتاه مدت مان را که خیلی نیاز به منابع مالی نداشت و بیشتر از بهبود روش حاصل می شد، طی یک مصوبه هیئت وزیران به تصویب رساندیم و امیدواریم نتایج مثبت آن را شاهد باشیم.
آنگاه حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی ضمن تشکر از فعالیت های انجام شده دولت، به سخنان بیان شده توسط دکتر نوبخت اشاره کرده و فرمودند: از سخنان شما اطلاعات بسیاري كسب کردم چرا که واقعیت هایی بیان شد که جای تردیدی در آن نیست.
معظم له افزودند: ما بسیار نگران بودیم که بعد از دوره قبلي چگونه دولتی روی کار خواهد آمد و چطور می خواهد این مسائل و مشکلات را حل می کند.
مرجعیت دینی تصریح کردند: ما هم اکنون برای حل مشکلات توسط دولت محترم، صبر کرده و منتظر می مانیم و بسیار امیدواریم که با عنایت الهی، این مشکلات حل شود؛ البته نباید زیاد هم نگران بود چون انشاالله این مشکلات علاوه بر راه حل هاي شما، از راه هایی حل می شود که انسان فکرش را نمی کند.
حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی در ادامه بر دقت نظران مسئولان دولتی در اتخاذ تصمیم های کلان درباره عموم مردم تأکید کرده و فرمودند: با توجه به مشکلات اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند، امید است دولت محترم برنامه ریزی دقیقی برای حل آن ها اتخاذ کرده و ثمره آن مرتفع شدن مشكلات مردم باشد.
معظم له در پایان برای آقای دکتر نوبخت و هیئت همراه و دولت تدبير و اميد آرزوی موفقیت و سلامتی کردند.
دیدارمعاون رئیس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده با حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی(مدظله العالی)
در ابتدای این دیدار که عصر امروز 9/8/92 در دفتر معظم له در قم صورت گرفت، سرکار خانم شهیندخت ملاوردی معاون رئیس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده، گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در این معاونت ارائه و پس از آن رهنمودهای معظم له را دریافت کرد.
سرکار خانم ملاوردی در سخنانی با بیان این که اهمیت موضوع زن و خانواده بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: همواره نظریات نو اندیشانه و تحول گرایانه حضرتعالی به عنوان یکی از مراجع بزرگ تقلید را در بحث جایگاه زنان و حقوق آنان دنبال کرده و عقیده داریم که این نظریات فتح بابی برای وضعیت فعلی است که جایگاه و شأن زنان متناسب با آن چیزی که در فقه شیعه ترسیم شده است، نیست.
وی با تأکید بر این که معتقدیم در فقه شیعه، جایگاه و حقوق زن به درستی لحاظ شده است، تصریح کرد: متأسفانه در سال های اخیر اکثر کارهای صورت گرفته به نام دین تمام شده و با وجود عدم توفیق در بهره برداری از فقه شیعه در خصوص جایگاه زنان، به پای نظریات دینی نوشته شده است.
معاون رئیس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده افزود: این ناکارآمدی، فقه شیعه و اسلام و نظریات مثبت آن در خصوص جایگاه و حقوق زنان را زیر سؤال برده است، چنان که گاهی برخی افراد، غیبت زنان در بسیاری از فعالیت های اجتماعی جامعه را به نام دین ثبت می کنند.
وی افزود: این جایگاه فعلی زنان، بعضا در بین برخی جوانان مورد پسند واقع نمی شود و به همین دلیل گاها با یک دین گریزی و دین ستیزی رو به رو هستیم.
سرکار خانم ملاوردی تأکید کرد: یک سری تعارضاتی در فکر برخی جوانان و جامعه پیش آمده که باید هر چه سریعتر حل شده و پاسخ داده شود؛ عقیده هم داریم که فقه شیعه بالاترین استعداد را برای برون رفت از این وضعیت و تعارضات دارد تا متناسب با اقتضائات زمان و مکان، حقوق و جایگاه زنان به درستی دیده شود.
وی یادآور شد:در بحث خانواده هم متأسفانه با آسیب هایی مواجه هستیم که بنیان خانواده را مورد تزلزل قرار داده که باید آن اشکالات را با نظرات علما و مراجع، شناخته و نسبت به حل آن ها اقدام کنیم.
آنگاه حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با اشاره به سخنان مطرح شده توسط سرکار خانم ملاوردی، فرمودند: سخنان شما مفید و قابل توجه بود و نکاتی را که در مورد حقوق زن و جایگاه زن بیان نمودید درست و بجاست.
معظم له با تأکید بر این که اسلام، زن را از تمام اسارت هایی که از قبل وجود داشته، آزاد کرده است، بیان داشتند: در دین اسلام، به خانم ها به اندازه مردها اهمیت داده شده و هیچ گونه کم و کسری در حقوق زنان وجود ندارد، ولی متأسفانه در جوامع اسلامی هم چون با افکار مردم موافق نبود و مورد توجه قرار نگرفته است، آن گونه که شایسته است، مورد توجه قرار نگرفته است.
مرجعیت دینی افزودند: حتی برداشت هایی که از حقوق زنان به نام برداشت های اسلامی شده است، مناسب نبوده، در حالی که در دین اسلام حقوق زنان به صورت کامل مراعات شده است و حتی تأکید شده که نباید حقوق زنان از بین برود.
حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با بیان این که حق آزادی زن در اسلام محترم شمرده شده است، خاطرنشان کردند: قبل از اسلام، پسر می توانست نامادری خود را از پدر به ارث ببرد اما در دین اسلام این کار منع شده و تأکید هم شده است که خانم ها آزاد هستند و نباید نسبت به حقوق آن ها کوتاهی شود.
معظم له تصریح کردند: هیچ مردی حق ندارد حتی فکر کند که از زنی که به عنوان همسر با او زندگی می کند، برتر بوده و حقوق بیشتری نسبت به او دارد؛ از نظر اسلام این درست نیست که مردی بگوید من نسبت به همسرم یا زنان دیگر اشرف و برتر هستم و این غلط است، چرا که در اسلام مرد و زن تنها از نظر جنسیت و برخی از وظایفی که بنابر اقتضای طبیعت زن و مرد تقسیم شده، با هم متفاوت بوده اما در مواردی غیر از این موارد استثناء شده با هم فرقی نداشته و برابر هستند.
مرجعیت دینی یادآور شدند: حق آزادی خانم ها در اسلام به رسمیت شناخته شده اما متأسفانه در دنیای امروز برخی جریان های فکری در آزادی دادن به برخی از قسمت های زندگی خانم ها زیاد روی آورده اند که البته این آزادی دادن تنها بهانه ای برای افرادی است که در نهایت از این خانم ها به عنوان ابزار و مطامع شخصی خودشان سوء استفاده کنند؛ و قطعا اگر این نگاه عوض شود، زنان جامعه بهتر به آزادی های خود نائل می شوند که البته افرادی که به این تفکرات غلط دامن می زنند،می خواهند زن ها را وسیله ای برای مطامع شخصی و امیال نفسانی خود قرار دهند.
حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی خطاب به معاون رئیس جمهور و رئیس مرکز زنان و امور خانواده ریاست جمهوری تأکید کردند: سعی کنید در کارهایی که انجام می دهید احکام اسلام را رعایت کنید و کارهای صورت گرفته توسط خود را نیز از طریق رسانه های ارتباط جمعی به مردم منتقل کنید تا همه بدانند که این دولت که دولت همه مردم است و زنان هم جزئی از همین مردم هستند، به حقوق زنان اهمیت می دهد.
معظم له یادآور شدند: متأسفانه برخی افراد که به ظاهر هم مقدس هستند، حقوق شناخته شده اسلامی را به رسمیت نشناخته و از آن طرف هر وقت که بتوانند به دنبال مطامع شخصی خودشان می روند و فکر هم می کنند اسلام همین است که آن ها می گویند.
مرجعیت دینی تصریح کردند: اسلام در اکثر موارد، زن و مرد را مساوی قرار داده و حتی در برخی موارد، حقوق زنان را برتر از حقوق مردان مورد توجه قرار داده است.
حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی خاطرنشان کردند: البته در بحث وظایف و برخی تکالیف، زن و مرد حقوق متفاوتی دارند اما از نظر فکری و علمی و مواردی که با تکالیف و وظایف منافاتی ندارد، زن و مرد از تساوی برخوردارند و باید تلاش شود این آموزه های اسلامی به اطلاع مردم برسد.
معظم له خطاب به معاون رئیس جمهور تأکید کردند: از فرصت خدمت به مردم که اکنون در اختیار شما قرار گرفته است به خوبی استفاده کنید و کارهایی که به نظرتان مفید می رسد را با دقت انجام دهید.
مرجعیت دینی بیان داشتند: راجع به بحث حجاب و عفاف و تبیین صحیح آن در بین زنان جامعه تلاش کنید، چون برخی افراد فکر می کنند حجاب مانع آزادی زنان است در حالی که این طور نیست و اگر حجاب به معنای واقعی کلمه تبیین و مراعات شود، آزادی زنان بیشتر جلوه گر خواهد شد.
حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی در پایان، برای موفقیت سرکار خانم ملاوردی و هیئت همراه دعا کردند.
کد خبر: 139281230782
1392/8/12
آخرین مطالب 1392/8/9:
دیدار شهردار قم و زائران آلمانی با حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
1392/8/6:
تاکید آیت الله موسوی اردبیلی بر تعامل نهادهای اجرایی قم برای بهبود خدمات رسانی به مردم
1392/8/4:
ديدار رئيس مجلس شوراي اسلامي با حضرت آيت الله موسوي اردبيلي
1392/8/2:
دیدار فرماندار ومسئولین شهرستان قرچک با حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
|