صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | جنگیدن با فقر یعنی نبودن گرانی و نداشتن جوان بیکار در خانه
بازدید این صفحه: 3219          تاریخ انتشار: 1392/8/7 ساعت: 09:07:02
 حضرت آیت الله جوادی آملی :
جنگیدن با فقر یعنی نبودن گرانی و نداشتن جوان بیکار در خانه

این مرجع تقلید با بیان اینکه تنها کمک به فقیر هنر نیست و تلاش برای فقرزدایی باید جز هنر دینی قرار بگیرد، گفت: فقرزدایی و جنگیدن با فقر یعنی نبودن گرانی و تورم و بیکاری در جامعه.

موضوع: دیدار

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛ حضرت آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر امروز در دیدار مسئولان فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه اصل هنر، جلال و جمال در نظام الهی وجود دارد، اظهار داشت: مسئولیت حوزه آن است که برجسته را ارائه کند. بین هنر نازل با هنر منزول تفاوت زیادی وجود دارد، آنچه هم اکنون در کشور جریان دارد هنر نازل است و آنچه در طول گذشت زمان می ماند هنز منزول است.
اوبا مقایسه اشعار منوچهری دامغانی و حافظ افزود: تفاوت میان شعر منوچهری دامغانی با حافظ شیرازی در این است که منوچهری از گل و بلبل و دشت و درخت می گوید و این حقیقت و اصل شعرش را تشکیل می دهد اما این الفاظ در شعر حافظ اصل نبوده و جنبه تشبیه دارد.
این مرجع تقلید ادامه داد: شعر منوچهری دامغانی چون از زمین و خاک می گوید خاکی است اما شعر حافظ از جایی دیگر برآمده و به همین دلیل دل آدمی را به جایی دیگر می برد.
او به هنر هفتم نیز اشاره کرد و ابراز داشت: هم اکنون فیلم های سینمای با موضوع ازدواج و درگیری و قتل و اینها ساخته می شود که این هنر نازلی است که کوی و برزن را می سازد اما هنر منزول دل ها را مشغول خود می کند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه یک غزل حافظ کافی است تا در انسان تاثیری عمیق بگذارد، گفت: انسان تا عقلی نباشد دستش خالی است، باید از مواد زمینی فاصله بگیرد و موهوم و تخیل را محسوس کند، اگر توانست معقول را محسوس کند کاری در خور انجام داده، بنابراین به منظور شکل گیری یک هنر دینی سه عنصر عقلانیت قوی، حس قوی و تخیل قوی لازم است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه اگر خیال و وهم حسی شود کاری انحام نگرفته است، گفت: مهم این است که بتوان تخیل و تعقل قوی را به صورت قوی حسی کرد، اگر یک مطلبی معقول باشد هرشخصی نمی تواند آن را حسی کند، خداوند این امر را در ذات و گوهر هنرمند قرار داده است.
او اظهار داشت: گاهی فردی یا طبیبی یا استادی مطلب معقول و خوبی را در اختیار دارد اما نمی تواند خوب بیان و ارائه کند، مانند حضرت موسی که به خدا می گوید من حرف خوب دارم برای زدن اما خوب حرف نمی زنم و از خداوند می خواهد که در امر دعوت امت هارون را با او همراه کند.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه هنر از زمان های گذشته همواره مورد پذیرش بوده است، گفت: هنر خوب آن است که معقول بوده و تعلقات بینشی داشته باشد، درواقع یک قوه ای لازم است که هنر داشته باشد و بتواند مفاهیم جزئی و صور و معانی صور را خوب دوخت ودوز کند تا یک اثر مناسب ارائه شود.
او با بیان اینکه تخیل کار هرکسی نیست و خیلی ها از آن بی بهره اند، بیان داشت: درواقع این عده شاید قوه خیال داشته و در ضبط صور و معانی خوب باشند اما تخیل خوبی ندارند، برای ایجاد یک اثر قوی و معقول به تخیل نیز نیاز است تا مفاهیم را بتواند حسی کند.

این مفسر برجسته قرآن با بیان اینکه ابوعلی سینا نه شاگرد داشت و نه استاد، گفت: وقتی کسی نه شاگرد دارد و نه استاد یعنی در قله است، این موجب می شود تا قرن ها بماند، ابن سینا دانشش را ماندگار کرد و یک هنرمند نیز باید ضبط الصور و ضبط المعانی و قوه تولید داشته باشد تا اثرش بماند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه سرمایه اولیه برای هنر دینی عقلانیت خوب است، گفت: فیلم امام علی (ع) تنها تصویری از حضرت را نشان داده که در روضه ها وجود دارد و بیان می شود، این فیلم درواقع نه علی نهج البلاغه که علی روضه ها را نشان داد و پیرامون جنگ جمل بود، این در حالی است که علی نهج البلاغه بسیار وسیع تر و بلند مرتبه تر است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم تاکید کرد: در این کره خاکی کشوری وجود ندارد که به فکر فقیر نباشد، کشورهای کافر و غیر کافر همه به فکر فقیرهستند اما باید بدانیم که تنها به فکر فقیر بودن هنر نیست، اگر تنها نشان دهیم که علی به فقرا کمک می کرد کافی نیست، علی با فقر به طور همه جانبه می جنگید، جنگیدن با فقر یعنی نبود گرانی و نداشتن جوان بیکار در خانه، بنابراین تنها کمک به فقیر هنر نیست بلکه فقر زدایی هنر است، اینگونه می توان هنر دینی را نشان داد و از آن استفاده کرد.
وی در پایان افزود: انشاءالله مسائل عقلایی و اخلاقیات به گونه ای دربیاید که مردم پس از دیدن این اثر متوجه شوند که مسافرند. اثر هنری نباید فقط برای تفریح صرف یا همراه با افراط و تفریط ایجاد شود بلکه باید مردم را با این اثر به بالا برد چرا که ما از بالا آمدیم و کمال ما نیز برگشتن به بالا است و این وظیفه هنر دینی است.

کد خبر: 13928730766
1392/8/7

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن