صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما |  توصیه‌های آیت‌الله‌ سبحانی به طلاب غیر ایرانی
بازدید این صفحه: 3756          تاریخ انتشار: 1392/5/18 ساعت: 08:28:10
 توصیه‌های آیت‌الله‌ سبحانی به طلاب غیر ایرانی

حضرت آیت‌الله سبحانی به طلاب غیرایرانی توصیه کردند: قدر زمان حضور در ایران و حوزه علمیه قم را بدانید و خود را به علوم مختلف مجهز کنید.

موضوع: سخنرانی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از خبرگزاری حوزه، معظم‌له در آخرین جلسه تفسیر قرآن در ماه مبارک رمضان که در مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم برگزار شد، خطاب به طلاب غیرایران، گفتند: زمان حضور شما در قم با طلاب ایرانی فرق می‌کند،  لذا باید در فراگیری علوم اهل بیت(ع) تلاش مضاعف تری داشته باشید.

ایشان افزودند: دروسی مانند قرآن، حدیث، عقاید، یک دوره فقه، اخلاق و سیاست اسلامی را به صورت جدی بخوانید تا بتوانید در دانشگاه ها، ‌مدارس  و فرهنگ عمومی کشورتان تحول ایجاد کنید.

حضرت آیت‌الله سبحانی با تاکید بر این که اسلام دینی جهانی است، خاطرنشان کردند: دنیای استکبار به دنبال ترویج اسلام‌هراسی در آمریکا و اروپا و دیگر کشورهاست، اما اراده حق تعالی بر این است که اسلام عالم‌گیر‌ شود و زمینه ظهور فراهم گردد.

معظم‌له در بخش دیگری از سخنان خود در تفسیر آیه 82 سوره یس "إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ"  با اشاره به ویژگی های انسان در انجام کارها، ابراز داشتند: کارهای انسانی دارای پنچ مقدمه اندیشیدن، تصدیق فایده، برطرف کردن موانع، اراده و حرکت به سمت فعل است، اما این مراحل در خداوند متعال وجود ندارد و "خواستن" حضرتش مساوی با "شدن" و تحقق است.

این مرجع تقلید ادامه دادند: باید قرآن را به زبان عرف معنا کرد، چون برای بشریت فرستاده شده است، لذا کلمه "کن" در آیه به معنای گفتن نیست، بلکه مراد اراده خداوند است.

ایشان در پاسخ به این اعتقاد اهل سنت که لازم است خداوند کلمه "کن" را تلفظ کند و بگوید، اظهار داشتند: از اهل سنت می‌پرسیم کلمه "کن" به نظر شما خطاب خداوند قبل از وجود شیئ است یا بعد از وجود آن؟ اگر قبل از وجود باشد که “خطاب معدوم”، باطل است و اگر بعد از وجود باشد، تحصیل حاصل است.

حضرت آیت‌الله سبحانی یادآور شدند: حضرت علی‌(ع) 14 قرن قبل معنای صحیح آیه را که همان اراده خداوند است، بیان فرموده اند، ولی چون اینها از علی‌(ع) و اولادش دور هستند، به این افکار نادرست متوسل شده‌اند.

معظم‌له یادآور شدند: بعد از پیامبر‌(ص) انتظار می‌رفت، مسلمانان در اعتقادات و حداقل در توحید اختلاف نداشته باشند، ولی بدبختانه اولین نقطه اختلاف همین صفات خدا شد.

ایشان افزودند: علت این اختلاف این است که مسلمانان سراغ فردی که پیامبر‌(ص) او را مرجع علمی و فرزند قرآن معرفی کرده بود، نرفتند، لذا گرفتار مذاهب مختلف شدند.

معظم‌له همچنین با اشاره به این قسمت از آیه «کن ‌فیکون» که دلالت بر استمرار دارد، گفتند: خاصیت عالم ماده، تدریج است، بخلاف مجردات می‌باشد؛ یعنی اراده خداوند این است ملائکه آناً ایجاد شوند، ولی نوزاد در طی 9 ماه متولد شود.

ایشان خاطرنشان کردند: مشرکان می‌گویند خداوند از زنده کردن مردگان عاجز است و خداوند از این سخن منزه است، ما از همانجایی که آمده‌ایم به همانجا برمی‌گردیم.

یادآور می شود، سلسله مباحث تفسیری حضرت آیت‌الله‌ سبحانی که از اول ماه مبارک رمضان با تفسیر سوره یس آغاز شده بود، ظهر امروز با تفسیر آخرین آیه این سوره پایان یافت.
 

کد خبر: 139251830552
1392/5/18

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن