صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | حضرت آیت الله مکارم شیرازی: بسیاری از قراردادهای بانکی از نظر شرعی محل اشکال است
بازدید این صفحه: 3921          تاریخ انتشار: 1395/2/23 ساعت: 08:35:45
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: بسیاری از قراردادهای بانکی از نظر شرعی محل اشکال است

موضوع: اخبار

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بر جلوگیری از فعالیت موسسات مالی و اعتباری خصوصی فاقد مجوز در کشور تاکید کرد و خواستار برخورد قاطع با این قبیل موسسات شد.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در دیدار رئیس شورای هماهنگی بانکهای ایران و مدیرعامل بانک ملی ایران در مدرسه امام سجاد(ع) با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: درباره بانکداری سخن بسیار است؛ اول آنکه بانکداری باید در خدمت مردم باشد یعنی قسمت مهمی از مشکلات مالی مردم با بانکداری حل می شود. اگر آنها وظایف خود را به خوبی انجام دهند خیلی از مشکلات حل می شود.

او افزود: عمده منابع موجود در بانکها، متعلق به مردم است، تصور بنده این است که سرمایه تعداد زیادی از بانکها ساختمانهایی است که دارند و بیشتر پولهای در جریان آنها همان اموالیاست که مردم در بانک می گذارند و به همین دلیل باید در خدمت مردم باشند.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: مردم  دو اشکال به بانکها دارند ؛ یکی اینکه بانکها در خدمت سرمایه داران هستند و نسبت به افراد ضعیف آن توجه را ندارند و دوم آنکه به فکر افزایش سرمایه خود هستند و مرتب شاهد ایجاد شعب و موسسات مختلف هستیم.

او بیان کرد: موسسات اعتباری و مالی چگونه اجازه فعالیت گرفتند و چرا مانند خزه تشکیل شدند که حالا می خواهند آنها را جمع کنند؟

این مرجع تقلید با بیان اینکه اشکالات شرعی مربوط به بانکها برخی زیربنایی و برخی روبنایی است؛ گفت: در زیربنایی برخی قراردادها از لحاظ شرعی درست نیست و برخی شرایط آنها مشکل دارند؛ روبنایی آنها هم این است که در اجرا تخلف می شود، بارها مردم به ما گفته اند که بانکها می گویند فاکتور صوری بیاورید و وام دریافت کنید یا به عنوان تعمیر خانه وام گرفته می شود و از ما سئوال می کنند که آیا می توان به وسیله آن زیارت رفت؟ ما می گوئیم باید برای هرچه تسهیلات گرفتید در همان راه باید صرف شود در غیر این صورت وامی که گرفتید وجه شرعی ندارد.

او با اشاره به طرح بانکداری اسلامی که در مجلس برای تصویب مطرح است، بیان داشت: امیدوارم با طرحی که به مجلس رفته و لایحه تکمیلی که شما می آورید، قسمت عمده این مشکلات حل شود.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: بانک ملی هنوز مورد اعتماد مردم است و شاهد مثال این مساله این است که بسیاری از وجوهات از طریق این بانک برای ما ارسال می شود بنابراین باید این اعتماد را حفظ کرد پس کاری کنید این اعتماد حفظ شود.

او در مورد دررهن گذاشتن سند منزل به عنوان وثیقه بانکی گفت: بسیار به ما مراجعه کرده اند و برخی عنوان کرده اند که برخی بانکها عمدا دریافت اقساط را تاخیر می اندازند تا بدهی مردم پر شود و سند رهن گذاشته شده را بردارند که این خیانت به مردم است.

این مرجع تقلید تاکید کرد: شما باید تشکیلات آسیب شناسی داشته باشید تا آسیب های در اجرا را شناسایی و کنترل نمائید.

او با اشاره به توضیحات مدیرعامل بانک ملی ایران در مورد بدهی برخی ارگانها به بانک افزود: در مواردی و جاهایی که در فشار هستند، بانکها باید از منافع و سودها بگذرند و مساعدت کنند.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: با توجه اینکه پول مردم در خدمت مردم باید باشد، باید یکسری ارفاقهایی شود.

او ابراز داشت: یکی از حقوقدانان می گفت:« تا سود ۲۲ درصد و اینها هست چرخهای اقتصاد به راه نمی افتد و اگر از خارج کشور میزان سود بانکی را بدانند، سرمایه های خود را می آورند و در بانک می گذارند.» بنابراین باید سودها را پایین آورد.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: بانک شرعی پیشرفته در خدمت مردم انتظار و آرزوی ماست و اینکه فارغ از تقلید از بانکداری غربی باشد البته اگر مواردی مانند سود ۴ درصد را از این بانکداری تقلید کنید خوب است.

او یادآور شد: جریمه تاخیر از معضلات جامعه است و باید برای آن فکری کرد. همچنین باید جلوی راه اندازی موسسات اعتباری و خصوصی بدون مجوز با قاطعیت گرفته شود.

کد خبر: 1395223305151
1395/2/23

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن