یکی از مراجع تقلید گفت: تنها صراط مستقیم، توحید است و شرک به مقصدی جز انحراف نمیرسد و شیطان با همین حربه بسیاری از امتها را به نابودی کشانده است.
موضوع: تفسیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از شفقنا، حضرت آیتالله العظمی جعفر سبحانی ظهر امروز در ادامه سلسله دروس تفسیر سوره «یس» در مدرسه حجتیه قم روز قیامت را مانند روزهای پایانی دوره آموزشی سربازی دانست و اظهار کرد: هرچند این تشبیه در حقیقت تشبیه ناقص به کامل است اما میتوان گفت همانطور که سربازان تا آن لحظه با هم هستند و پس از آن جدا میشوند و به یگانهای مختلف میروند، نیکوکاران و بدکاران هم در روز قیامت در کنار یکدیگر هستند و خداوند آنها را جدا میکند.
او افزود: این جدا کردن بندگان نوعی امر تکوینی بوده و کسی نمیتواند در آن دخالتی داشته باشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ملامت خداوند خطاب به کسانی که در روز قیامت به سمت دوزخ برده میشوند خواهد بود گفت: خدا آنها را به دلیل اینکه از شیطان اطاعت کردهاند سرزنش میکند و به آنها میفرماید مگر شما را از اطاعت شیطان نهی نکرده بودم؟ این خطاب ناظر به زمانی است که خدا در آغاز خلقت به آدم گفت در دام شیطان گرفتار نشود.
او ادامه داد: در سوره مبارکه «اعراف» آیاتی وجود دارد که بندگان را به اطاعت از پیامبران آینده امر میکند؛ این آیات مربوط به ابتدای خلقت تا زمان حضرت محمد(ص) و نه دوران پس از ایشان هستند اما بهائیها از این مسئله برای رد کردن خاتمیت سوء استفاده میکنند.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه خداوند در قرآن مجید به انسانها امر میکند عبادت شیطان را نکنند گفت: عبادت در اینجا به معنای پرستش نبوده و منظور اطاعت کردن است زیرا بسیاری از گناهکاران هم شیطان را نمیپرستند و این مفهوم در چند جای دیگر قرآن هم به کار رفته است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر پیمودن راه توحید تصریح کرد: تنها صراط مستقیم، توحید است و شرک به مقصدی جز انحراف نمیرسد و شیطان با همین حربه بسیاری از امتها را به نابودی کشانده است.
او در پایان به شرایط پس از امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و افزود: همان کوفیانی که در زمان حیات حضرت علی(ع) دل ایشان را خونین کرده بودند پس از شنیدن خبر شهادتشان لباس سیاه بر تن کردند و عزادار شدند.
آیتالله سبحانی بیان داشت: امام حسن مجتبی(ع) پس از شهادت امیر مومنان(ع) برای مردم سخنرانی کردند و فرمودند «علی(ع) در حالی چشم از جهان فرو بست که ماترک او فقط 700 درهم بود در حالیکه همه گنجهای بیتالمال مسلمین در اختیار او بود و وقتی مردم را به سادهزیستی دعوت میفرمود خود در این مسیر پیشقدم میشد».