صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | در ایام شب‌های قدر از گناهان کوچک و بزرگ خود توبه کنیم
بازدید این صفحه: 4360          تاریخ انتشار: 1392/5/7 ساعت: 11:33:39
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی: 
در ایام شب‌های قدر از گناهان کوچک و بزرگ خود توبه کنیم

یکی از مراجع تقلید گفت: احیای امر به معروف و نهی از منکر یکی از مقدمات اجابت دعاست؛ مسلمانان نباید از کنار منکرات بی‌تفاوت عبور کنند.

موضوع: تفسیر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از شفقنا، حضرت آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی ظهر امروز در ادامه درس تفسیر سوره مبارکه «احزاب» در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به آیه 34 این سوره اظهار کرد: در این آیه هم زنان پیامبر اکرم(ص) مخاطب قرار گرفته‌اند.

او افزود: خداوند خطاب به همسران رسول گرامی اسلام(ص) می‌فرماید بدانید که آیات الهی در منازل شما به پیامبر نازل می‌شود بنابراین آنها را درک کنید.

این مرجع تقلید با بیان اینکه توقع از همه انسان‌ها یکسان نخواهد بود گفت: به یقین کسانی که تحصیل‌کرده هستند سطح توقعات بیشتری از بی‌سوادان ایجاد می‌کنند یا از کسانی که در خانواده‌های مذهبی رشد یافته‌اند انتظار بیشتری وجود دارد.

او ادامه داد: تا پیش از انقلاب یعنی در زمان طاغوت برخی افراد کارهایی انجام می‌دادند که انتظار نمی‌رود در نظام اسلامی هم همان کار را مرتکب شوند؛ این توقع در مورد مسئولان و مقامات بالای نظام بیشتر وجود دارد و نتیجه اینکه توقع ما نسبت به اشخاص به حسب زمان و مکان متفاوت خواهد بود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه بر اساس آیه 34 سوره «احزاب» زنان پیامبر باید آیات و حکمت‌ها را یاد بگیرند عنوان داشت: منظور از آیات خواندن قرآن و منظور از حکمت محتوای آنهاست؛ در تفسیر دیگری آمده است شاید حکمت همان احادیث رسول‌الله(ص) باشد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به عبارت «إِنَّ اللهَ کانَ لَطِیفاً خَبِیراً» در انتهای آیه ابراز کرد: یکی از معانی لطیف دقیق بودن و باریک‌بینی است؛ خداوند حساب همه اعمال و کارها را می‌داند و همه آنها را ثبت و ضبط می‌کند؛ در سوره‌های «زلزال» و «لقمان» هم این مفاهیم ذکر شده‌اند به طوری که خداوند در سوره زلزال می‌فرماید اگر انسان‌ها ذره‌ای کار خیر یا شر ببینند نتیجه آن را در روز قیامت خواهند دید.

او ادامه داد: در آیه 16 سوره لقمان هم می‌خوانیم «یا بُنَیَّ إِنَّها إِنْ تَکُ مِثْقالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَکُنْ فِی صَخْرَةٍ أَوْ فِی السَّماواتِ أَوْ فِی الْأَرْضِ یَأْتِ بِهَا اللهُ إِنَّ اللهَ لَطِیفٌ خَبِیرٌ» یعنی «اگر به اندازه سنگینى دانه خردلى (کار نیک یا بد) باشد، و در دل سنگى یا در (گوشه اى از) آسمان‌ها و زمین قرار گیرد، خداوند آن را (در قیامت براى حساب) مى‌آورد؛ خداوند از اسرار دقیق باخبر و آگاه است».

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به تاکید روایات مبنی بر ضرورت ترسیدن آدمی از گناهان کوچک گفت: هرچند گناهان کبیره را هم باید ترک کرد و از آنها هراس داشت اما گناهان کوچک ممکن است از سوی انسان‌ها نادیده گرفته شوند به دلیل همین اهمیت ندادن به آنها موجب می‌شود خطراتشان گریبان آدمی را بگیرد ضمن اینکه اگر به گناهان کوچک توجه نکنیم به تدریج حجم آنها بسیار زیاد خواهد شد.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: در جایی که لازم بود آتشی افروخته شود پیامبر اکرم(ص) از اصحاب خواستند هر یک هرچقدر می‌تواند هیزم جمع کنند و زمانی که همه آنها هیزم‌ها را جمع کردند تا به تل بزرگی از هیزم تبدیل شد حضرت خطاب به آنها فرمودند گناهان هم همینگونه هستند و به تدریج زیاد می‌شوند.

او با اشاره به سومین خطر نادیده انگاشتن گناهان کوچک بیان داشت: این کار بی‌اعتنایی به نهی کردن خدوند محسوب می‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی «خبیر» را به معنای آگاه دانست و افزود: خداوند بر همه امور دانا بوده و هیچ امری بر او پوشیده نیست؛ باید از فرصت شب‌های قدر استفاده کنیم و از گناهان کوچک و بزرگ خود توبه نماییم.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم شرایط استجابت دعا را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: احیای امر به معروف و نهی از منکر یکی از مقدمات اجابت دعاست؛ مسلمانان نباید از کنار منکرات بی‌تفاوت عبور کنند بلکه تذکر دوستانه و با محبت و به دور از خشونت باید در دستور کار همگان قرار گیرد اما طی سال‌های اخیر این مسأله مورد بی‌مهری از سوی برخی مسئولان قرار گرفت تا آنجا که گفتند ما از گشت ارشاد بدمان می‌آید و این کار به جایی رسیده که اخیراً آمران به معروف و ناهیان از منکر توسط اوباش مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

او با تاکید بر احیای امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت: خداوند در آیه 41 سوره مبارکه «حج» می‌فرماید «أَلَّذِینَ إِنْ مَکَّنّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَ لِلّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ» و این بدان معناست که مسلمانان هرگاه حکومت را به دست گرفتند باید نماز را به پا داشته و امر به معروف و نهی از منکر کنند و این بدان معناست که احیای این فریضه و به پا داشتن نماز و سایر عبادات شکرانه تشکیل نظام اسلامی است.

کد خبر: 13925730493
1392/5/7

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن