بازدید این صفحه: 4647 تاریخ انتشار: 1392/5/6 ساعت: 07:36:44
حضرت آیتالله مکارم شیرازی:
برخی، رشوه را به نام هدیه و حق حساب میپردازند
یکی از مراجع تقلید گفت: گروهی که قصد پرداخت رشوه دارند آن را به اسامی گوناگونی همچون هدیه، حق حساب یا پول چای میپردازند.
موضوع: تفسیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از شفقنا، حضرت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی ظهر امروز در درس تفسیر سوره مبارکه «احزاب» که در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد با بیان اینکه فقط شیعیان خالص به عصمت پیامبران و ائمه اطهار(ع) در همه امور قائل هستند اظهار کرد: تبعیت از دستور اهل بیت(ع) دقیقا مانند تبعیت از دستورات خداوند در قرآن است.
او افزود: زمانی که قرآن به مسلمانان امر میکند از دستورات پیامبر(ص) و ولی امر اطاعت کنند در حقیقت بدان معناست که این افراد معصوم هستند زیرا هیچ کس نمیتواند پیرو کسی باشد که جایرالخطا یا جایزالمعصیت است.
این مرجع تقلید با اشاره به چشم حقیقتبین حضرات معصومین(ع) گفت: آنها باطن و واقع امر را در مورد گناهان میبینند و به همین دلیل هیچگاه به فکر معصیت نمیافتند.
او ادامه داد: اشخاص معصوم امکان و قدرت خطا کردن را دارند زیرا محال است کسی در مقابل گناه معصوم باشد اما آنها به دلیل فهم و درک عمیق نسبت به زشتی و عاقبت گناهان به سراغ آنها نمیروند.
آیتالله مکارم شیرازی خطبهای از نهجالبلاغه حاوی داستان عقیل برادر امیرالمومنین(ع) را مورد توجه قرار داد و عنوان داشت: خلفای دوم و سوم به بسیاری از اشخاص امتیازاتی را از بیتالمال اختصاص داده بودند اما حضرت علی(ع) با آهن گداخته شده از برادرشان استقبال کردند و بدین وسیله به همگان فهماندند که در حکومت علوی هیچ کس نمیتواند امتیاز ویژهای از بیتالمال برای خود در نظر بگیرد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: شخصی منافق به نام اشعث بن قیس پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) مرتد شد اما در زمان ابوبکر مجددا توبه کرد و به جمع مسلمانان پیوست؛ این شخص مشکلاتی را در زمان حکومت علی(ع) به وجود آورد و مقرر شده بود که او را محاکمه کنند به همین دلیل حلوای مسمومی را که گویی با آب دهان مار پخته بودند برای حضرت برد و امام هم با مشاهده آن غذا فرمودند من باطن حلوا را دیدم و سپس خطاب به اشعث عنوان میدارند آیا برای من رشوه آوردهای؟ ولی اشعث جواب داد خیر این یک هدیه برای شماست.
او بیان داشت: امروز هم همین جریان ادامه دارد و گروهی که قصد پرداخت رشوه دارند آن را به اسامی گوناگونی همچون هدیه، حق حساب یا پول چای میپردازند.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به پاسخ کوبنده امیرمومنان(ع) به اشعث مبنی بر اینکه گمان نکن میتوانی به وسیله این حلوا و رشوه مرا از راه دین منحرف کنی گفت: حضرت خطاب به آن شخص منافق فرمودند «اگر من را نمیشناسی خود را معرفی کنم. به خدا قسم اگر تمام اقلیمهای هفت گانه زمین و آسمان اعم از کاخها، ثروتها و جواهرات را به من بدهند که معصیت کوچکی کرده و پوست جو را از دهان مورچهای بیرون بیاورم والله این کار را نمیکنم؛ دنیا در نظر من مانند برگ درختی در دهان ملخی است که نصف آن را خورده باشد».
این مرجع تقلید، عرفان و اندیشه ناب و بلند آن حضرت را عاملی دانست که ایشان هیچگاه ظلم نکنند و خاطرنشان کرد: ظالمان جزو افرادی هستند که مقام و منصب و نیز مال و ثروت برای آنها اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه گروهی از افراد هستند که با مبالغ پایین ظلم نمیکنند اما وقتی میزان رشوه افزایش یابد جزو ظالمان خواهند بود عنوان داشت: در روزنامهها نوشتهاند یکی از متهمان پرونده اختلاس بزرگ بانکی وکیلی را با 10 میلیارد تومان حقالوکاله به کار گرفته است؛ کسی که این میزان مزد را بگیرد دیو را فرشته جلوه میدهد.
کد خبر: 13925630487
1392/5/6
|