صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما |   به قدرت‌های ناپایدار ظاهری دل نبندیم
بازدید این صفحه: 4295          تاریخ انتشار: 1392/5/3 ساعت: 10:07:15
آیت‌الله سبحانی:  
  به قدرت‌های ناپایدار ظاهری دل نبندیم

حضرت آیت‌الله سبحانی با اشاره به ذکر اوصاف قدرت الهی در قرآن گفتند: خداوند قدرت خود را بیان می‌کند تا بشر به قدرت‌های ناپایدار ظاهری دل نبندد و به سوی خداوند متوجه شود.

موضوع: تفسیر

به گزارش‌ پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از خبرگزاری حوزه، معظم‌له در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه حجتیه به آیه « لَا الشَّمْسُ يَنبَغِي لَهَا أَن تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلَا اللَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ » سوره یاسین اشاره کردند و افزودند: علت این که خداوند اول از فعل درک استفاده کرده و سپس به سبق پرداخته این است که درک با حرکت همراه است، لذا قوم موسی(ع) گفتند: « إِنَّا لَمُدْرَکُونَ » ولی سبق با حرکت همراه نیست.

ایشان ادامه دادند: بطلمیوس می‌گفت جهان مثل پیاز است، چند لایه دارد و مرکز آن زمین است و هر کدام از سیارات هفت‌گانه در یکی از این لایه‌ها حرکت می‌کند، اما امروز با پیشرفت‌های صورت گرفته بطلان این نظر روشن است و زمین مرکزی نوعی خودخواهی است.

استاد برجسته حوزه یادآور شدند: « وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ » یعنی هر کدام از ماه و خورشید در مدار حرکت خود شناور هستند و ممکن است به همه ستارگان اشاره داشته باشد که البته قرینه‌‌ای ندارد.

حضرت آیت‌الله سبحانی با مقایسه حرکت وضعی و انتقالی گفتند: آیه « وَالشَّمْسُ تَجْرِي لِمُسْتَقَرٍّ لَّهَا ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ » به حرکت وضعی و آیه « وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ » به حرکت انتقالی اشاره دارد.

معظم‌له با بیان اینکه این مسایل بیانگر اعجاز علمی قرآن است اظهار داشتند: اگر کسی به غار حرا برود متوجه این اعجاز می‌شود، چون ممکن نیست شخصی در آن محیط دور افتاده باشد و بتواند این گونه درباره حرکت وضعی و انتقالی سخن بگوید.

ایشان در تفسیر آیه شریفه « وَآيَةٌ لَّهُمْ أَنَّا حَمَلْنَا ذُرِّيَّتَهُمْ فِي الْفُلْكِ الْمَشْحُونِ » یادآور شدند: منظور از کشتی در این آیه، کشتی نوح(ع) است، چون خدا در آیه 119 سوره شعرا می‌فرماید « فَأَنجَیْنَاهُ وَمَن مَّعَهُ فِی الْفُلْکِ الْمَشْحُونِ ».

مفسر برجسته قرآن ادامه دادند: کشتی حضرت نوح(ع) قاره‌پیما نبوده است، بلکه از چوب ساخته شده بود و اگر قدرت الهی نبود زیر آب می‌رفت.

حضرت آیت‌الله سبحانی،به  تفسیر آیه « وَخَلَقْنَا لَهُم مِّن مِّثْلِهِ مَا يَرْكَبُونَ » اشاره کردند و افزودند: حرکت شتر در صحرا مانند حرکت کشتی در دریا است و فراز و فرود دارد، البته کشتی ساختنی و مصنوع است اما شتر مخلوق خدا است.

معظم‌له خاطرنشان کردند: برخی مفسران می‌گویند منظور این آیه همه کشتی‌ها است، البته چون خداوند فرموده «خلقنا» معلوم می‌شود خلقت مستقیم و بی‌واسطه مراد است، لذا معنای اول صحیح‌تر است.

ایشان با اشاره به درس‌های خداشناسی در سوار شدن کشتی گفتند: وقتی انسان در کشی می‌نشیند و امواج دریا را می‌بیند پرده‌های  غرور کنار می‌رود و خداپرست می‌شود.

حضرت آیت‌الله سبحانی در پایان یادآور شدند: یک ماتریالیست هم که به خاطر جهالت و غرور، ماتریالیست شده، وقتی کشتی می‌نشیند و دستش از همه جا قطع می‌شود یک خداپرست کامل می‌شود.

کد خبر: 13925330459
1392/5/3

Share

آخرین مطالب
1392/5/3: حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی: / آیه تطهیر سرمایه بزرگ شیعیان است/هیچ خلأ قانونی در دین مبین اسلام وجود ندارد
1392/5/2:  حضرت آیت‌الله سبحانی: / اعجاز علمی قرآن دلیل دیگری بر وحیانی بودن آن است
1392/5/2: حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی: / اروپاییان نیز مانند آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن