بازدید این صفحه: 4675 تاریخ انتشار: 1392/4/31 ساعت: 08:28:40
آیتالله مکارم شیرازی:
رسانهها از اعلام اتهام قبل از اثبات جرم پرهیز کنند
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: امروز از مسائلی که در جامعه ما معمول شده و کار بدی است، کسی که دستگیر میشود و اتهامی دارد، روزنامهها می نویسند و...؛ وقتی دستگاه قضائی بررسی میکند و میبیند که دروغ است، نباید اسم افراد را قبل از اثبات جرم، منتشر کرد و در روزنامهها نوشت.
موضوع: تفسیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از خبرگزاری حوزه، معظمله در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در درس تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به تبیین نعمتهای خداوند پرداختند.
ایشان با بیان این که یکی از بزرگترین نعمتهای خداوند برای انسان زبان است، گفتند: در آیات ابتدایی سوره مبارکه الرحمن، بعد از آفرینش انسان اولین نعمتی که بیان میشود، سخن گفتن است که بدون این سخن گفتن تمام علوم، دانشها، اختراعات، مسائل مهم زندگی و...، رد و بدل نمیشد؛ تمام انبیای الهی با این زبان انسانها را هدایت کردند.
ایشان با بیان این که همواره در کنار نعمتها خطرهایی است، اخاطرنشان کردند: کسی که ثروت بیشتری داشته باشد، خطرات زیادتری نیز برای او وجود خواهد داشت درباره زبان هم این گونه است، از این رو است که گناهان زیادی از طریق آن انجام میشود.
این مرجع تقلید گفتند: 30 گناه از طریق زبان انجام میشود که نشان دهنده بزرگی این نعمت و خطر بزرگی که در پی این نعمت است، میباشد.
ایشان با قرائت آیات «يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّسَاءِ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلا مَعْرُوفًا (×) وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الأولَى وَأَقِمْنَ الصَّلاةَ وآتِينَ الزَّكَاةَ وَأَطِعْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا (×) وَاذْكُرْنَ مَا يُتْلَى فِي بُيُوتِكُنَّ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ وَالْحِكْمَةِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ لَطِيفًا خَبِيرًا (احزاب آیات 32 الی 34) گفتند: این آیات برنامه کاملی برای رسیدن به سعادت است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی به دستورات موجود در آیات 32 تا 34 سوره مبارکه احزاب اشاره کرده و گفتند: دستور اول درباره رعایت موازین عفت و دستور دوم درباره سخن گفتن میباشد.
ایشان درباره دستور خدا به همسران پیامبر صلی الله علیه و آله در حفظ کلام گفتند: خدا به همسران پیامبر(ص) خطاب میکند که سخنی خوب، حسابشده و مؤدبانه بگویید.
معظمله با بیان این که هر زمان پیامبر (ص)به منبر میرفت، آیه 71 سوره مبارکه احزاب را قرائت میکردند، اظهار داشتند: امام علی علیهالسلام نیز فرمودهاند که شخصیت انسان زیر زبانش نهفته است؛ به این معنی که سخن انسان نشانه شخصیت اوست؛ این نشان دهنده اهمیت نعمت زبان است.
ایشان افزودند: کسانی که بدون حساب و کتاب حرف میزنند، انسانهای نادرستی هستند که نمیتوان روی آنها حساب کرد. این افراد هرچه که بخواهند میگویند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی به روایتی از معصومین علیهمالسلام اشاره کرده و گفتند: بر اساس روایت این زبان انسان با ایمان، پشت قلبش و قلب منافق، در پشت زبانش است. مؤمن ابتدا فکر و اندیشه میکند و بعد سخن میگوید، ولی منافق اول سخن و بعد اندیشه میکند.
ایشان تصریح کردند: بر اساس سخنی از پیامبر صلی الله علیه و آله، صبح که انسان از خواب بیدار میشود،تمام اعضا خطاب به زبان میگویند که ای زبان، ما وابسته به تو هستیم، اگر تو در مسیر درست حرکت کنی، ما هم در این مسیر حرکت میکنیم، اگر در مسیر خلاف باشی، ما هم به سمت خلاف میرویم.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم خطاب به مردم به ویژه جوانان گفتند: بیایید مقید به اصلاح زبان شویم و بدانیم زبان ما مهمترین سرنوشت ما را رقم میزند. گاهی انسان جملهای را میگوید که آبروی فردی را میبرد و تا پایان عمر نیز جبران نمیشود،گاهی جملهای آتش جنگ را روشن میکند. در مقابل با جملهای آتش جنگ خاموش میشود؛ از این رو باید مراقب زبانها باشیم.
ایشان با بیان این که بر اساس سخن پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، چیزی که مردم را با صورت به آتش جهنم میانداز، زبان است، افزودند: برای حرکت در سیر و سلوک خداوند، باید زبان را اصلاح کرد اگر این مسئله درست شود، بسیاری از مشکلات حل میشود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با ابراز تأسف از گناهانی که به وسیله زبان در جامعه انجام میشود، گفتند: امروزه از طریق زبان و قلم، گناهانی در جامعه ما معمول شده که کار بدی است، کسی که دستگیر میشود و اتهامی چون اختلاس دارد، زبان به زبان میگردد، روزنامهها می نویسند و...؛ وقتی دستگاه قضائی بررسی میکند و میبیند که دروغ است، حال مگر میشود این را بگوید؟ تا زمانی که حکم دادگاه صادر نشده است، نباید اسم افراد را منتشر کرد و در روزنامهها نوشت.
ایشان خطاب به پدران و مادران، گفتند: شما فکر نکنید کودکان شما کوچک هستند و چیزی نمیفهمند، پس هرچه میخواهید بر سر زبان نیاورید؛ چون هر چه شما بگویید، در روح آنها منعکس میشود و آینده آنها را به خطر میاندازد.
*واکنش به ممنوعیت روزهداری در چین
این مفسر قرآن کریم در ادامه سخنان خود با اشاره به انتشار خبری مبنی بر ممنوعیت روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان در کشور چین اظهار داشتند: در اخبار نوشته بودند روزه گرفتن مسلمانان در کشور چین جرم است و به زور آنها را وادار میکنند تا روزه خود را بخورند، امیدوارم چنین مطلبی دروغ باشد و این مسئله را تکذیب کند.
ایشان افزودند: دولت چین با کشورهای اسلامی خوب است و در مقابل ابرجنایت کاران مقاومت میکند، ولی ما انتظار نداریم برادران مسلمان ما نتوانند در این کشور روزه بگیرند و بگویند که روزه گرفتن جرم است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خطاب به دولتمردان چین گفتند: بدانید که روزه، ایمان و اسلام مسلمانان این کشور، به نفع شماست؛ شما نگاه نکنید به مشتی وهابی تکفیری که آبروی خود را در جهان بردهاند. مسلمانان انسانهای سالم و وفادار به کشوری که در آن هستند، میباشند.
ایشان افزودند: اگر چنین چیزی در نقاطی از کشور چین هم وجود داشته باشد، امید است جبران شود و مردم در انجام عبادات دینی خود آزاد باشند.
معظمله در پایان خاطرنشان کردند: باید خدا را شاکر باشیم که در مملکتی هستیم که انجام تکالیف دینی نه تنها آزاد است، بلکه برای قرا گرفتن در مسیر عبادت و بندگی خدا، همواره تشویق میشویم.
کد خبر: 139243130430
1392/4/31
آخرین مطالب 1392/4/31:
از سوی مسئول پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی اعلام شد:
/
آيا روزهدار مىتواند آب بنوشد؟
1392/4/24:
نظر آیتالله مکارم درباره استفاده از کرم و صابون حلزون
|