صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | اسلام را آن طور که هست معرفي کنيم
بازدید این صفحه: 3596          تاریخ انتشار: 1394/4/30 ساعت: 03:41:06
حضرت آيت الله صانعي: 
اسلام را آن طور که هست معرفي کنيم

حضرت آيت الله صانعي از مراجع تقليد شيعه در قم، در خطبه نماز عيد سعيد فطر فرمودند: بايد اسلام را آن طور که هست به جامعه معرفي کنيم تا زدگي براي مردم و جوانان به همراه نداشته باشد.

موضوع: اخبار

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛

حضرت آيت الله العظمي صانعي از مراجع تقليد شيعه در قم، در خطبه نماز عيد سعيد فطر فرمودند: بايد اسلام را آن طور که هست به جامعه معرفي کنيم تا زدگي براي مردم و جوانان به همراه نداشته باشد.

نماز عید سعید فطر صبح امروز با حضور علما و اقشار مختلف مردم، در شهر قم برگزار گردید،


 حضرت آيت الله صانعي با بيان اين که بايد در خطبه هاي نماز عيد و نمازهاي جمعه مشکلات جامعه و همچنين راهکار درمان آن مشکلات بيان شود، اظهار داشت: مشکلي که امروز با آن مواجه هستيم، غربت اسلام است.


ايشان با بيان اين که غربت اسلام از چند جهت است، که بخشي از راهکارهاي برطرف شدن آن، در دستان من و شماست، گفت: بر همه ماست که اسلام را طوري معرفي کنيم که زدگي جوانان نسبت به اسلام، برطرف شده يا به حداقل برسد.


اين مرجع تقليد در ادامه فرمودند: اين که امروز اسلام زدايي بين جوامع بشري مخصوصا جوانان مسلمان زياد شده است، ما بايد اسلام را يک دين سهل و آسان معرفي کنيم، و پيامبر بزرگوار اسلام(ص) نيز فرموده اند که من براي معرفي دين آسان مبعوث شدم.


معظم له با بيان اين که خداوند براي دين اسلام، آساني را اراده کرده است و نه مشکل را، فرمودند: در دين حرج و مشکل نيست و همه انسان ها در هر جايي در رابطه با دين، به حرج و مشکلي برخورد کردند که قابل حل نبود، يا بايد خودشان آن مشکل را حل کنند، يا اين که با مراجعه به دانشمندان نسبت به حل آن اقدام کنند؛ اگر هم نتوانستيم حل آن مشکل را پيدا کنيم، اشکال از خود ماست چرا که قوانين الهي جامع و کامل است.


ايشان با اشاره به رعايت حقوق مردم فرمودند: ببنيد اسلام در باره حقوق مردم چه مي فرمايد چه حقوق عمومي مردم و چه حقوق خاص مردم مرحوم علامه (قدس سره) در منتهي که يکي از کتاب هاي وزين علامه است مي فرمايد، نماز خواندن در قبرستان کراهت دارد. اين را همه گفته اند در قبرستان روي قبر نماز بخواند، کنار قبر نماز بخواند، جلوي قبر نماز بخواند ثواب نماز کم مي شود و مکروه است. بعضي گفته اند اگر رو بروي قبر بخواند آنجا حرام است قبور ائمه معصومين صلوات الله عليهم اجمعين مستثني است، بعد علامه در ذيل اين مسئله مي فرمايد کراهت دارد در قبرستان ها مسجد بنا کنند؛ جايي که براي قبرستان است کسي بيايد ديوار بکشد و مسجدي درست کند که مردم در آن مسجد نماز بخوانند، ساختن اين مسجد کراهت دارد مضافا بر اينکه نمازش هم چون در قبرستان است کراهت دارد و ثوابش کم مي شود.


مرحوم محدث بحراني در ذيل اين فرع به علامه اشکال مي کند مي فرمايد هر جايي را که از اماکن عمومي براي کاري ساخته شده بايد براي آن کار قرار بدهند مدرسه را ساخته اند که طلاب علوم ديني در آنجا سکونت کنند نه اينکه ديگران آنجا را به عنوان محل تجارت و يا کار ديگري قرار دهند هرجايي براي هر چيزي ساخته شده کسي حق ندارد در آنجا چيز ديگر و کار ديگري انجام دهد. فقه اسلامي جالب است، سخنان بزرگان دين جالب است متاسفانه توان و زمينه بيانش نيست .


مورد ديگر اينکه در مسجد نمی توان قبر ساخت مرحوم صاحب جواهر آن فقيه بزگوار چندين دليل مي آورد براي اينکه اين کار جايز نيست زماني قبل از مسجد شدن آنجا را قبر مي کنند مثل مقبره آقاي بروجردي (قدس سره) بحث نيست قبل از آن که مسجد شود مقبره قرار داده شده يه موقع بعد از مسجد شدن مي خواهد قبر در آنجا بسازند . جواهر وجوهي را بيان مي کند يکی اينکه اگر قرار باشد در مسجد قبر بسازند ممکن است مردم از آن مسجد فاصله بگيرند. مرده جا دارد زنده هم جا دارد. مسجد جاي زنده ها است قبرستان جاي مرده هاست . شما مسجدي را فرض که دور تا دورش را قبر فرا گرفته باشد اشمئزاز مي آورد اين دقت بزرگان است.بنابراين بايد توجه داشت همه آنچه که مربوط به مردم است و براي کاري ساخته شده کار ديگري در آنجا انجام دادن - همان طور که صاحب حدائق مي فرمايد- خلاف شرع است و گناه است و معصيت .


ايشان همچنين با تأکيد بر اين که اسلام، نه يک دين مشکل، که يک دين آسان است، گفتند: ساليان دراز مي گفتند که براي مثال اگر زني کشته شود، ديه و خون بهاي او، نصف يک مرد است، اما وقتي در دنياي امروز به آن اشکال ميکنند، بايد بنشينيم و اين موضوع را بررسي کنيم.


اين مرجع تقليد با بيان اين که همه افراد بايد هر جايي که ديدند احکام اسلام، خلاف آساني است، بايد پرسش کنند، خاطرنشان کرد: براي مثال اين تفکر وجود داشت و شايد هم دارد که اگر يک زن بخواهد از خانه بيرون برود، بايد از شوهر خود اجازه بگيرد، اما اگر مردي دلش خواست تا ساعت 3 بعد از نصف شب بيرون منزل در هر جايي باشد و بعد با يک زن ديگر وارد خانه شده و به همسرش بگويد من اين زن را صيغه کرده ام، نيازي به اجازه از همسر خود ندارد؛ سؤال اين است که با اين شرايط، آن زن چگونه به اسلام روي بياورد؟ در حالي که ازدواج براي آرامش است و نه سلب آرامش؛ زن و مرد در يک زندگي مشترک هستند و بايد براي هر موردي که براي طرف مقابل زحمت ايجاد مي کند، از يکديگر اجازه بگيرند.


ايشان با بيان اين که بايد اسلام را آن طور که هست به جامعه معرفي کنيم تا زدگي براي مردم و جوانان به همراه نداشته باشد، فرمود: عامل ديگري که باعث زدگي برخي از مردم از اسلام مي شود، بد اجرا کردن قوانين اسلام و بدون فکر عمل کردن است؛ براي مثال در خصوص برخي اعدام هايي که مي شود، اين سؤال مطرح است که آيا فايده دارد؟


آيت الله صانعي در ادامه با طرح اين سؤال که بايد بررسي کنيم، چرا اين قدر آمار طلاق در جامعه بالا رفته است؟، گفت: در گذشته بسياري افراد از سربازي رفتن فرار مي کردند، اما امروز خود افراد براي سربازي رفتن اقدام مي کنند و اين به خاطر اين است که قوانين سختي گذاشته اند که اگر کسي کارت پايان خدمت نداشته باشد از بسياري از خدمات اجتماعي محروم مي شود؛ بياييم براي جلوگيري از اين همه طلاق که در جامعه صورت مي گيرد، قوانين خاصي بگذاريم و مثلا بگوييم کسي که براي بار دوم بي جهت همسر خود را طلاق دهد و ...، از برخي خدمات اجتماعي و ... محروم شود؛ در اين زمينه ها که اسلام بن بست ندارد.


وي تأکيد کرد: بر ما وظيفه است که از اسلامي که براي آن بسياري از انبياء، امامان و صالحان و در همين زمان ما بسياري از شهداء جنگ تحميلي براي آن فدا شدند، به معناي صحيح پاسداري کنيم.


اين مرجع تقليد در پايان با اشاره به خاطره اي از امام خميني(ره) فرمودند: زماني جناب آقاي مهندس موسوي در زمان جنگ، به خدمت امام خميني(ره) رسيد و عرض کرد اجازه دهيد قيمت نان را بالا ببريم، چرا که ثروتمندان از اين نان ارزان بيشتر استفاده مي کنند، اما امام خميني(ره) با گران کردن نان مخالفت کردند و يک پاسخ بسيار معنا دار عرفاني-اقتصادي و سياسي دادند مبني بر اين که اجازه دهيد در اين مورد اغنياء بر سر سفره فقرا بنشينند؛ اما متأسفانه امروز هر جايي که کم مي‌آوريم، سريع از جيب مردم و اين و آن مي گيريم.


ايشان در پايان ضمن دعا براي رفع گرفتاري و آزادي زندانيان فرمودند: پروردگارا به اولياء و به مقربانت و به عظمت امروز که براي پيغمبر و آل (علیهم السلام) قرار داده اي قسمت مي دهيم همه گذشتگان از ما و مسلمانان را ببخش و بيامرز، پروردگارا به قرآن کريمت به احکام نورانيت به خون هاي مقدسي که از گلوي شهداء مخصوصا شهداء کربلا ريخته شده سوگندت مي دهيم مقدمات آزادي و نجات همه آنهايي که به خاطر ملت و براي دفاع از ملت گرفتار زندان و حصر شده اند که در رأسشان رفيق متعهد ذريه اي از ذراری زهراء(س) جناب آقاي مهندس ميرحسين موسوي و پير عارف رفيق و دوست قديمي ما که از سال چهل و يک در خدمت امام و انقلاب بوده و تا آخر هم مانده است حضرت حجت الاسلام والمسلمين آقاي کروبي و مفسره قرآن خانم زهرا رهنورد؛ خدا هرچه زودتر مقدمات آزادي و خلاصي آنها را فراهم گردان .


پروردگارا به همه اولياء ت قسمت مي دهيم سال آينده در روز عيد اين بزرگان را در نماز عيد ببينيم و از محضرشان استفاده معنوي و سياسی بنماييم.

 


کد خبر: 1394430303788
1394/4/30

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن