قرآن را آنچنان که شایسته است نفهميده و درک نکرده ایم/ تا فهمیدن کامل زبان قرآن فاصله زیادی داریم
حضرت آیت الله موسوی اردبیلی گفت: با وجود این که هزار و چهارصد سال از اسلام گذشته است اما هنوز قرآن را آنچنان که شایسته است نفهميده و درک نکرده ایم، فهمیدن قرآن مبتنی بر فهم زبان قرآن است و تا فهمیدن کامل زبان قرآن فاصله زیادی داریم.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید در دیدار جمعی از علما و وعاظ شهر اصفهان ضمن تشکر از حضور مهمانان اظهار داشت: ر قرآن مجید آمده است: «فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ» اين آية شريفه و همه قرآن برای انسان ها موعظه است. شما که مشغول تبليغ و يا مشغول تدريسید در حقیقت مشغول تبيين دين هستید.
او افزود: این را باید بدانید که هيچ چيزي جاي قرآن و جاي روايات را نميگيرد. نیاز نیست برای اثبات مطالب خود به سراغ مطالب دیگران برویم. ما كه لباسمان حاكي از دين است و شغلمان هم تبلیغ معارف و احکام دین است باید در اطراف قرآن و روايات صحبت كنيم و به یکدیگر پيوند بزنيم و اگر از مطالب دیگر سخن به میان می آوریم و مورد استفاده قرار می دهیم باید محوریت قرآن و روایات معصومین را مد نظر قرار دهیم.
آیت الله موسوی اردبیلی افزود: با وجود این که هزار و چهارصد سال از اسلام گذشته است اما هنوز قرآن را آنچنان که شایسته است نفهميده و درک نکرده ایم، فهمیدن قرآن مبتنی بر فهم زبان قرآن است و تا فهمیدن کامل زبان قرآن فاصله زیادی داریم. باید بدانیم درک ما عاجز است که برخی از کلمات قرآن همانند حروف مقطعه را بفهمد ولی باید تلاش کرد حتی المقدور به قرآن آشنا و به درک آن نزدیک شویم.
او در پایان اذعان داشت: اگر ميخواهيم مردم را خداشناس كنيم و ميخواهيم مردم را به دين و احكام دين وادار كنيم، بهتر اين است كه اوّلاً خود ما با دین و معارف دین به شکل صحیح و عمیق آشنا شویم و هر روز بر این آشنایی بیفزائیم و آنگاه دین صحیح و بدون پیرایه را به مردم عرضه کنیم که اگر این کار به خوبی صورت بگیرد، در راه دیندارتر کردن مردم به توفیقات لازم دست می یابیم.