صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | برخی رویدادهای مهم در رمضان
بازدید این صفحه: 4432          تاریخ انتشار: 1394/3/31 ساعت: 02:27:18
برخی رویدادهای مهم در رمضان

یکی از حوادث بزرگ ماه رمضان شهادت مولای متقیان علی (ع) به دست اشقی الشقیاء ابن ملجم مرادی که بر اثر ضربت او در مسجد در شب نوزدهم، حضرت امیر در سن 63 سالگی به شهادت رسید.

موضوع: مناسبت


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما برخی از وقایع مهمی که در ماه رمضان رویداده است به شرح ذیل می باشد:


نزول برخی کتب آسمانی و قرآن

«شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن»، «ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل گردیده است».

قال الصادق (ع) : «نزل القرآن فیه اول لیلة من شهر رمضان» اما صادق فرمود : قرآن در اول شب ماه رمضان نازل گردیده است.[1]

مرحوم کلینی در کافی از جعفر بن غیاث روایت می کند، امام صادق (ع) فرمود : قرآن جمله واحده و یکجا در ماه رمضان، به بیت المعمور نازل شد، از آن پس در طول بیست سال به تدریج نازل گشت، سپس فرمود که پیامبر (ص) فرمود : صحف ابراهیم در شب اول رمضان نازل گردید، و تورات درششم و انجیل سیزدهم و زبور داوود در هجدهم ماه مبارک رمضان و قرآن در بیست و سوم رمضان المبارک نازل گردیده است.[2]

ولایتعهدی امام رضا (ع) در اول ماه رمضان

از وقایع روز اول ماه رمضان «بنا به نقل شیخ مفید در مسار الشیعه» روز بیعت به ولایتعهدی حضرت امام رضا (ع) است، و این عمل از طرف مامون عباسی فقط یک نقشه سیاسی برای فرونشاندن انقلابات داخلی مخصوصاً جلوگیری از خروج و قیام شیعیان ایران (که در اوایل خلافت مامون گرداننده خلافت او بودند) انجام گرفت.

وفات حضرت ابوطالب (ع) در روز هفتم

روز هفتم ماه رمضان بنا به نقل شیخ مفید (ره) سال دهم بعثت حضرت ابوطالب عم و یار با وفای پیامبر (ص) وفات یافت.همان مرد بزرگواری که در تمام نسیب و فرازهای دوران رسالت و قبل از رسالت برادرزاده عزیزش را یاری کرد و شر قریش را از او بازداشت و قلب نازنین پیامبر (ص) را در تبلیغات و رسالت الهی خوشحال و مسرور نمود

وفات حضرت خدیجه (س) در روزه دهم

درماه مبارک رمضان سال دهم بعثت خدیجه بانوی فداکار و همسر مهربان حضرت رسول (ص) در روز دهم به سن شصت و پنج سالگی از دنیا رفت، و پیامبر (ص) او را با دست مبارک خویش در حجون مکه (قبرستان ابوطالب) به خاک سپرد، و حزن درگذشت او پیامبر را بسیار محزون ساخت که پیامبر (ص) سال درگذشت حضرت خدیجه را «عام الحزن»، سال اندوه نام نهاد.

حدیث مواخاة و عقد برادری در روز دوازدهم

در دوازدهم رمضان، پیامبر (ص) بین اصحاب عقد برادری خواند و بین خود و علی (ع) نیز برادری قرار داد و با این عقد اخوت، برادری و مساوات و برابری در اسلام بنیان گذاشت، اهل جهان را یک عائله و افراد بشر را عضو یک خانواده شمرد، و برای همیشه نژاد پرستی و امتیازات مادی و قبیلگی و رنگ و پوست را از ساحت مقدس اسلام پاک نمود.

ولادت امام حسن مجتبی سبط اکبر (ع) در روز پانزدهم

پانزدهم ماه رمضان در سال سوم هجرت (بنا به نقل  شیخ مفید و شیخ بهایی در توضیح المقاصد) روز ولادت امام حسن مجتبی (ع) است. وقتی مژده ولادت این نور پاک را به پیامبر (ص) دادند، امواج سرور و شادمانی دل مبارک حضرت را فرا گرفت.

حركت مسلم ابن عقيل(عليه السلام) از مكه به سوى كوفه در روز پانزدهم

اعزام حضرت مسلم(عليه السلام) از سوى امام حسين(عليه السلام) به جانب كوفه پس از نامه هاى پى در پى و دسته جمعى كوفيان به امام حسين(عليه السلام) و دعوت از آن حضرت جهت بر پا نمودن حكومت اسلامى و مبارزه با يزيد بن معاويه بود. مردم كوفه گرچه در ابتدا استقبال شايانى از مسلم بن عقيل(عليه السلام) به عمل آوردند و ليكن با تطميع و تهديد حكومت عبيد الله بن زياد، سر انجام نماينده ى امام را تنها گذاشته و پس از مدتى حضرت مسلم بن عقيل به دست ابن زياد به شهادت رسيد.

 وقوع عزوه بدر در روز هفدهم یا نوزدهم

در هفدهم یا نوزدهم ماه مبارک رمضان سال دوم هجرت، غزوه بدر با پیروزی برای مسلمین واقع شد. این غزوه نخستین مقابله سپاه اسلام با کفر، و نبر اهل توحید با اهل شرک بود، در این غزوه مشرکان از   جنبه ساز و برگ و اسلحه و مهمات بر مسلمانان برتری داشتند و نفرات و افراد آنها تقزیباً سه برابر سپاه اسلام بود.

فتح مکه در بیستم ماه رمضان

«انا فتحنا لک فتحاً مبینا»، براستی ما برای تو پیروزی روشن و آشکازی ایجاد و مقرر نمودیم، طبق نقل معتبر فتح مکه در بیستم ماه مبارک رمضان هشتم هجرت اتفاق افتاد.

لیلة القدر در شبهای 19-21-23

قرآن لیلة القدر را از هزار ماه برتر می داند : «لیلة القدر یر من الف شهر». در این شب مشیت و قضاء الهی به امور تعلق می گیرد و شب اندازه گیری است. مشهور شب بیست و سوم را شب قدر می دانند.

شهادت امیرالمؤمنین (ع) در بیست و یکم

یکی از حوادث بزرگ ماه رمضان شهادت مولای متقیان علی (ع) به دست اشقی الشقیاء ابن ملجم مرادی که بر اثر ضربت او در مسجد در شب نوزدهم، حضرت امیر در سن 63 سالگی به شهادت رسید.


[1] -کافی،ج4،ص66.

[2] -ج،ص118.

کد خبر: 139433130337
1394/3/31

Share

آخرین مطالب
1392/4/16:  نظر11 تن از مراجع عظام تقلید درباره اثبات رؤيت هلال و ثابت شدن اول ماه
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن