حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به داستان اصحاب کهف گفت: با اینکه این افراد بسیار گرسنه بودند باز هم به دنبال غذای پاکیزه رفتند و تنها لذیذ بودن طعام برایشان مهم نبود؛ این درسی قرآنی است که می توان با بهره گیری از آن، سبک زندگی صحیح را پایه ریزی کرد.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید عصر سه شنبه در جمع رئیس و مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی یعنی امنیت غذایی از مزرعه تا سفره اهمیت زیادی دارد اظهار کرد: بسیاری از بیماری ها و ناتوانی ها مربوط به عاذات غذایی غیر صحیح هستند.
او افزود: اگر پیام های هفته سلامت عملی شوند به یقین تاثیر مهمی در ارتقای سلامت جامعه خواهد داشت و حتی بار وظیفه دستگاه های موظف در حیطه سلامت و پزشکی را هم کاهش می دهد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه جامعه ما هزینه های زیادی بابت عدم سلامت غذایی می پردازد گفت: نبود امنیت غذایی دارای عوامل چندی است از جمله کسانی که به دنبال سود بیشتر با استفاده از مواد غذایی و افزودنی ارزان و بی کیفیت هستند.
این مرجع تقلید ادامه داد: روغن پالرم از جمله موادی بود که به دلیل ارزان تر بودن نسبت به سایر روغن ها مورد استفاده وسیع تولیدکنندگان لبنیات قرار می گرفت در حالیکه اسلام اجازه نمی دهد به خاطر درآمد بیشتر دست به چنین کارهایی بزنیم و حتی این کار موجب ضمان نیز خواهد بود.
او با اشاره به اینکه نظارت قوی بر تولیدکنندگان مواد غذایی امری لازم و ضروری است عنوان کرد: بسیاری به دنبال مخفی کاری و کسب درآمد بیشتر هستند که باید جلوی آنها را گرفت و دولت با دقت این مسأله را دنبال کند؛ نظارت ها تاکنون کافی نبوده اند به همین دلیل مواد ناسالم در بازار دیده می شوند.
آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: مردم خود از دیگر عوامل گسترش عادات غذایی غیر صحیح هستند زیرا بسیاری به دنبال مواد غذایی می روند که صرفا خوشمزه تر باشند و به همین دلیل غذاهای چرب و شیرین و حاوی ادویه های زیاد مورد اقبال آنهاست؛ وقتی مردم به خودشان رحم نکنند چه انتظاری می توان از تولیدکنندگان داشت؟
استاد حوزه علمیه با تاکید بر آموزش از طریق رسانه به مردم در مورد امنیت غذایی گفت: باید خطرات و آسیب های غذاهای ناسالم را به مردم گوشزد کرد و آثار منفی آنها را برایشان شرح داد و مداومت بر این امر لازم است.
او تقلیدهای کورکورانه از فرهنگ غربی را از دیگر عوامل گرایش به سمت مواد غذایی ناسالم و فاقد ارزش دانست و خاطرنشان کرد: امنیت غذایی مسأله مهمی است و اینکه دولت به فکر اصلاح عادات غذایی افتاده بسیار اهمیت دارد ولی برای جلوگیری از این عوامل، نیازمند برنامه های عملی هستیم و سمینارها و کنگره های بهداشتی تنها زمینه این برنامه ریزی هستند.
آیت الله مکارم شیرازی به دستورات اسلامی در مورد مواد غذایی اشاره کرد و گفت: آیات قرآن همگی درس توحید هستند و زمانی که خداوند رویش میوه ها و گیاهان را از خاک تیره مثال می زند می توان علاوه بر درس خداشناسی، شیوه های صحیح زندگی را هم آموخت.
این مرجع تقلید با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه «کهف» و تاکید اصحاب کهف برای تهیه غذاهای پاکیزه پس از بیدار شدن از خوابی طولانی عنوان کرد: با اینکه این افراد بسیار گرسنه بودند باز هم به دنبال غذای پاکیزه رفتند و تنها لذیذ بودن طعام برایشان مهم نبود؛ این درسی قرآنی است که می توان با بهره گیری از آن، سبک زندگی صحیح را پایه ریزی کرد.
او به تحریم برخی خوراکی ها در اسلام اشاره کرد و گفت: این مواد به دلیل اینکه ضررهایی برای جسم و روح دارند حرام اعلام شده اند البته ذکر این نکته هم لازم است که پرخوری از دیگر عوامل بیماری است؛ سلامت انسان زمانی تامین می شود که آدمی فعالیت بدنی مناسب داشته باشد و در مصرف مواد غذایی نیز حد نگاه دارد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه بسیاری از افراد در جوانی رعایت اصول بهداشتی در غذا خوردن را نمی کنند تصریح کرد: وقتی سن آدمی از 40 یا 50 سال گذشت آنگاه ضررهای این عادات نامناسب را در می یابد.