براساس یک سنت حوزوی، حوزههای علمیه در سالروز شهادت ائمه(علیهم السلام) تعطیل است اما...
موضوع: سخنرانی
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از اسراء نیوز:
براساس یک سنت حوزوی، حوزههای علمیه در سالروز شهادت ائمه(علیهم السلام) تعطیل است اما آیتالله العظمی جوادی آملی در اقدامی موثر برای کاهش تعطیلات دروس حوزه روز شهادت امام هادی علیه السلام را روز درسی اعلام کردند و یاد آور شدند که با حضور خود در بحث درسی، ثواب جلسه را نثار روح مطهر آن امام همام خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار اسراء نیوز؛ حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر روز سه شنبه خود در مسجد اعظم قم در سخنانی با بیان اینکه فردا روز شهادت امام هادی(ع) است، عنوان کردند: فکر نکنم تعطیل کردن برای گرامیداشت امام علیه السلام، بهتر باشد بنابراین فردا میآییم و بحث میکنیم و ثواب جلسه را نثار روح مطهر آن امام میکنیم.
معظم له با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید آسیب های دینی در جامعه را شناسایی و آنها را برطرف کنند، بیان داشتند: این جامعه آسیب دیده محتاج به روحانی و طلبه است و دین مردم در دست شماست زیرا مردم به امام معصوم دسترسی ندارند و شما باید آسیبهای دینی مردم را برطرف کنید. و لذا طلاب باید قدر حضور خود را در حوزه بدانند زیرا خیلیها خواستند بیایند در حوزه ولی شرایط برای آنان فراهم نشد و خیلیها آمدند و ادامه ندادند.
معظم له تاکید داشتند: اگر توفیقی بود که انسان با این خاندان و با کلام الهی مانوس شد باید شکرگزار بود و لذا طلاب باید در کنار درس و کتابخانه خود باید یک سجاده داشته باشند و همین که موفق به بحث و درسی شدند سجده شکر آن را هم به جا آوردند.
یادآور میشود، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در اولین جلسه درس خارج فقه خود در سال 94 نیز ، از تعطیلات طولانی در کشور و خصوصا حوزه ابراز نارضایتی کرده بودند و تعطیلات فراوان در کشور را مصداق اتلاف عمردانستند.
ایشان بیان داشتند: آنها که به جایی رسیدهاند، هرگز این جور تعطیلی نداشتند. یک وقتی است که تعطیلی ایام فاطمیه پیش میآید که در حقیقت، امامشناسی و صدیقهشناسی است، که جای خود را دارد اما بسیاری از آنهایی که به جایی رسیدهاند این مقدار تعطیلی نداشتند.
معظم له مکررا یاد آور شدند که یا شورای مدیریت باید در زمینه تعطیلیهای حوزهها برنامهریزی کند یا خود آقایان وقتشان را مدیریت کنند و اگر نشد درس تعطیلی داشته باشید، یعنی در این ایام تدریس و مباحثه کنید.