صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | انتشار مدارک محکومیت فرد محکوم خلاف شرع است
بازدید این صفحه: 2649          تاریخ انتشار: 1393/12/20 ساعت: 05:47:26
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: 
انتشار مدارک محکومیت فرد محکوم خلاف شرع است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: در اسلام، رعایت اعتدال ضروری است ولی می بینیم که در جامعه، افراط و تفریط دیده می شود؛ برخی می گویند همه مشکلات ما در مسائل اقتصادی است و باید حل شود و برخی عقیده دارند همه مشکلات به مسائل فرهنگی باز می گردد.

موضوع: اخبار

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

این مرجع تقلید صبح امروز در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم با اشاره به روایتی از امام حسن(ع) اظهار کرد: ایشان می فرمایند قلب فرد احمق در دهانش و دهان فرد دانا در دهانش است و شبیه این روایت از حضرت علی(ع) نیز وجود دارد که فرموده است زبان آدم عاقل پشت قلب او قرار دارد ولی قلب منافق، پشت زبانش نهفته است.

او افزود: این اشارات کنایه از این هستند که انسان های عاقل ابتدا می اندیشند و بعد سخن می گویند ولی انسان های نادان و احمق، اول سخن می گویند و بعد فکر می کنند که آیا حرفشان درست بوده یا نه؛ تفاوت در اندیشیده سخن گفتن و بیهوده حرف زدن است.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه انسان های احمق در همه زمینه ها به اظهار نظر می پردازند و سپس می اندیشند که حرفشان صحیح بوده است یا نه گفت: بسیاری در مورد افراد، جناح های سیاسی یا موضوعات مختلف سخن می گویند ولی نمی توان فورا بر اساس حرف آنها قضاوت کرد و جالب اینکه وقتی اصل قضیه را جویا می شویم می بینیم تفاوت زیادی وجود دارد که گاه حسادت، گاه عداوت و برخی اوقات هم سوء برداشت ها دلیل این امر می شود.

این مرجع تقلید ادامه داد: اشخاصی که بی مطالعه قضاوت می کنند و سخن می گویند و حکم صادر می کنند بعد از آنکه خلاف آن را دیدند بسیار پشیمان می شوند و گاه هم این امر راه جبران ندارد.

او با اشاره به ضرورت با مطالعه سخن گفتن به عنوان نشانه ای از حکمت خاطرنشان کرد: حتی به تعبیر امام علی(ع) آدم منافق با انسان عاقل و خردمند در همین زمینه با یکدیگر تفاوت دارند.

آیت الله مکارم شیرازی عنوان داشت: نامه های زیادی برای ما می آید که حرف های مختلفی می زنند ولی وقتی حقیقت را جویا می شویم می بینیم غیر از این است.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر پرهیز از یک طرفه سخن گفتن گفت: این امر در روزنامه ها معمول شده و مدرکی را بدون اینکه تحقیقی در مورد آن صورت بگیرد منتشر می کنند چه بسا که بسیاری از آنها از اساس بی پایه هستند.

او ادامه داد: پیش از آنکه کسی در دادگاه صالحه محکوم شود، انتشار دادن مدارک خلاف شرع است؛ حتی بعد از محکوم شدن گاه لازم است مدارک و اتهامات منتشر شوند و گاهی هم نه.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به اعتدال به عنوان اساس دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: روایتی از حضرت علی امیرالمومنین(ع) وجود دارد که می فرمایند ما در حد وسط هستیم، کسانی که جلو رفته اند بازگردند و آنها که در مقام تقصیر و کوتاهی هستند باید به ما بپیوندند.

این مرجع تقلید افزود: قرآن کریم و دیگر روایات نیز بر این امر تاکید دارند که انسان باید اعتدال را در پیش بگیرد و دنیا را برای آخرت و آخرت را برای دنیا رها نکند؛ حضرت محمد(ص) نیز روزی باخبر شدند عده ای از اصحاب در خانه نشسته اند و بیرون نمی آیند بلکه تنها به عبادت می پردازند بنابراین آنها را فراخواندند و گفتند عبادت و تحصیل معاش هر یک دارای جایگاهی است و نباید هیچ کدام را ترک کرد.

او با اشاره به داستان هایی در صدر اسلام که ائمه اطهار(ع) مردم را همواره به اعتدال در زندگی توصیه کرده اند گفت: در اسلام، رعایت اعتدال ضروری است ولی می بینیم که در جامعه، افراط و تفریط دیده می شود؛ برخی می گویند همه مشکلات ما در مسائل اقتصادی است و باید حل شود و برخی عقیده دارند همه مشکلات به مسائل فرهنگی باز می گردد.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: برخی می گویند دولت هیچ کاری نکرده و بعضی هم عنوان می کنند هیچ مشکلی وجود ندارد که هر دو اشتباه می کنند؛ برخی همواره به عزاداری در روزهای مختلف سال عقیده دارند و بعضی هم می گویند این کار را نکنیم که هر دو در اشتباهند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در مسئله هسته ای نیز امتیاز دادن بی جهت اشتباه است گفت: باید پیشرفت علمی و استقلال ما نیز حفظ شود ولی از طرف دیگر می توان قراردادی داشت و امتیازاتی داد و امتیازاتی گرفت؛ تندروی ها و کندروی ها همه اشتباه هستند.

او اسلام را دینی در حد اعتدال دانست و تصریح کرد: با رعایت اعتدال می توانیم در مقابل دشمنان خود متحد شویم.

 

آیت الله مکارم شیرازی همچنین یکی از عوامل عدم استجابت دعاها را گسترش لقمه غیر حلال دانست و افزود: از خداوند می خواهیم به لطف خود با ما رفتار کند نه به عدل خویش که همه ما گرفتاریم.

کد خبر: 13931220303075
1393/12/20

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن