صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | «قانون غلط حذف » خطری برای جامعه است
بازدید این صفحه: 2703          تاریخ انتشار: 1393/12/24 ساعت: 10:51:13
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی:
«قانون غلط حذف » خطری برای جامعه است

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی با انتقاد از وضعیت کتابخوانی در کشور گفت: باید در زمینه ایجاد اشتیاق در مردم نسبت به مطالعه، برنامه ریزی، چاره اندیشی و فرهنگسازی شود.

موضوع: اخبار

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی امروز در دیدار مدیرکل کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه مقوله کتاب و کتابخوانی در جامعه ما مورد ظلم قرار گرفته است به نقل سخنی از سفیر یمن پرداخت و اظهار کرد: یک بار سفیر یمن نزد من در موسسه آل البیت علیهم السلام آمده بود و درباره کارهای فرهنگی  آن کشور قصه ای تعریف کرد که خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم و از جمله بیشتر از گذشته احساس کردم که کتاب و کتابخوانی در کشور مورد ظلم قرار گرفته و در مورد آن کار لازم را نکرده ایم در حالیکه کتاب و کتابخوانی علاوه بر سرمایه معنوی، سرمایه مادی ماست.

او ادامه داد: سفیر یمن می گفت بعد از آغاز جنگ در یمن، شخصیتهای کشور دیدند چیزی برای پشتوانه اقتصادی کشور ندارند، لذا آمدند کتابهای خطی کشور را ارزش گذاری کردند و به عنوان پشتوانه کشور قرار گرفت.

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی با بیان اینکه پشتوانه قرار گرفتن کتاب برای یک کشور، یکی از جنبه های ارزش کتاب است؛ افزود: کتاب با وجود گسترش فضاهای مجازی و اقبال روزافزون مردم نسبت به آن، اصالت و اعتبار خود را دارد.

او محور دوم سخنان خود را به آسیب شناسی مسائل جامعه اختصاص داد و گفت: یکی از نقاط ضعف ما این است که در اکثر کارها تند حرکت می کنیم و وسط کار عقب نشینی می کنیم؛ متاسفانه باید قبول کنیم که در این جنبه خیلی ضعیف هستیم و بدانید رسانه های ما خیلی کوتاهی کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی برنامه ریزی و تبلیغات را در پیشبرد امور موثر دانست و گفت: باید اتاق فکری با حضور صاحبنظران تشکیل داد و چاره اندیشی کنیم چه کاری انجام دهیم که مردم مشتاقانه به سوی کتابخوانی بیایند.

او تصریح کرد: در کتابخانه ها اکثرا دانش آموزان حضور دارند که بیشتر آنها به منظور نمره گرفتن از معلم به کتابخانه می آیند.  ما باید قبول کنیم برنامه ریزی نبوده و ضعیف هستیم لذا باید این ضعف را برطرف کنیم و اگر برطرف نکنیم در این حوزه آینده خوب نخواهیم داشت.

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی آسیب بعدی جامعه را حاکم بودن قانون حذف عنوان کرد و گفت: مساله مهم که روی آن حساس هستم اینکه مسئولان در هر مقطع از مسئولیت که قرار دارند، خود را مسئول قرار می دهند و بعد از اتمام دوره تصدی خود، از زیربار مسئولیت شانه خالی می کنند و این طبیعی است چون قانون حذف بر جامعه حاکم است.

او تاکید کرد: کارهای ما مسیر واحدی ندارند و همین سبب شده که نتیجه معکوس دهد لذا معتقدم "قانون غلط حذف " خطری برای جامعه است.

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی با بیان اینکه اختلاف امری طبیعی است، ابراز داشت: درست است که اختلاف وجود دارد اما اختلاف نظر نباید سبب تنش و درگیری شود؛ متاسفانه در جامعه ای هستیم که این اختلاف نظر موجب تنش و درگیری شده است. باید طوری فرهنگسازی کنیم که این مسائل از بین برود.

او رعایت حرمت یکدیگر را مهمترین مسئله دانست و تاکید کرد: ما باید به یکدیگر بها دهیم و کاری کنیم که وقتی به شما احترام گذاشتیم شما نیز قائل به احترام شوید. متاسفانه در جامعه انتقاد نمی کنیم و ملاحظه کاری می کنیم در حالیکه باید چاره اندیشی و برنامه ریزی کنیم در غیر اینصورت وضعیت بهبود نمی یابد و من از الان سیر نزولی را می بینم که اگر پیشگیری نکنیم، آثار آن در آینده پدیدار می شود.

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی با بیان اینکه ما سرمایه های کلانی در جامعه داریم؛ افزود: متاسفانه از این سرمایه ها استفاده نکردیم و معتقدم باید یک مقدار در جامعه پیرامون این مسائل فرهنگسازی شود.

در ادامه مدیرکل کتابخانه های عمومی کشور گفت: در کشور ما قبل از پیروزی انقلاب تیراژ کتاب 4000 تا 5000 بود و بعد از انقلاب شمارگان برخی کتابها تا 50000 هم رشد یافت که یکی از دلایل آن می تواند این باشد که وقتی انقلابی در کشوری اتفاق می افتد، مردم نگاه به رهبران و سران خود می کند و لذا وقتی می بیند سران مملکت از اهل علم و دانش و فرهنگ هستند، به کتاب و کتاب خوانی استقبال می کنند حتی اگر مطالب آن کتاب دشوار باشد.


کد خبر: 13931224303022
1393/12/24

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن