صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | 15 شعبان؛ ولادت فرخنده منجي عالم بشريت حضرت حجت‌بن‌الحسن‌العسکري امام زمان (عج) مبارک باد
بازدید این صفحه: 5292          تاریخ انتشار: 1392/4/2 ساعت: 01:16:05
15 شعبان؛ ولادت فرخنده منجي عالم بشريت حضرت حجت‌بن‌الحسن‌العسکري امام زمان (عج) مبارک باد

دوازدهمين پيشواي معصوم (ع)، حضرت حجة بن الحسن المهدي امام زمان (عج)، در نيمه شعبان سال 255 هجري در شهر سامّراء ديده به جهان گشود

موضوع: مناسبت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما / دوازدهمين پيشواي معصوم (ع)، حضرت حجة بن الحسن المهدي امام زمان (عج)، در نيمه شعبان سال 255 هجري در شهر سامّراء ديده به جهان گشود. او همنام پيامبر اسلام(ص) و هم كنيه آن حضرت (ابوالقاسم) است. پدر بزرگوارش، پيشواي يازدهم، حضرت امام حسن عسكري ع و مادرش بانوي گرامي، «نرجس» است كه به نام ريحانه، سوسن، صفيل نيز از او ياد شده است. نرجس خاتون از نظر فضيلت و معنويت تا آن حد والا بود كه «حكيم» خواهر امام هادي ع كه خود ازبانوان عاليقدر خاندان امامت بود، او را سر آمد و سرور خاندان خويش و خود را خدمتگزار او ميناميد.

امام زمان (عليه السلام) در چه شرايطي و چگونه متولد شدند؟
شرايط زمان تولد امام زمان (عليه السلام) شرايط عادي نبود، زيرا طبق روايات منقول از پيامبر اسلام (صلي الله عليه وآله وسلم) مهدي آل محمد (عليه السلام)ـ آن كه ستمگران را نابود و زمين را پر از عدل و داد مي كند ـ فرزند امام حسن عسكري (عليه السلام) است. از اين رو دستگاه خلافت عباسي امام حسن عسكري (عليه السلام) را در شهر سامرا تحت نظر داشت، و منتظر بود تا اگر فرزندي از ايشان به دنيا آيد، او را بكشد، همان گونه كه فرعون، در كمين بود تا اگر حضرت موسي (عليه السلام) به دنيا آيد، او را به قتل برساند. در اين شرايط خفقان و غير عادي، حضرت مهدي (عليه السلام) مخفيانه به دنيا آمدند.

جريان تولد حضرت را حكيمه خاتون، دختر امام جواد (عليه السلام) و عمه ي امام حسن عسكري (عليه السلام) اين گونه بازگو كرده است: «ابو محمد امام حسن عسكري (عليه السلام)شخصي را دنبال من فرستاد كه امشب ـ شب نيمه ي شعبان ـ براي افطار نزد ما بيا، زيرا خداوند امشب حجتش را آشكار مي كند. پرسيدم اين مولود از چه كسي است؟ حضرت فرمود: از نرجس خاتون. عرض كردم: من در نرجس خاتون آثار بارداري نمي بينم حضرت فرمود: موضوع همين است كه گفتم.

من در حالي كه نشسته بودم، نرجس آمد و كفش مرا از پايم بيرون آورد و فرمود: بانوي من حالتان چطور است؟ گفتم: تو بانوي من و خانواده ام هستي. او از سخن من تعجب كرد و ناراحت شد و فرمود: اين چه سخني است؟ گفتم: خداوند در اين شب به تو فرزندي عطا مي كند كه سرور و آقاي دنيا و آخرت خواهد شد. نرجس خاتون از اين سخن من خجالت كشيد.

بعد از افطار و نماز عشا به بستر رفتم. چون پاسي از نيمه ي شب گذشت، برخاستم و نماز شب را به جا آوردم، بعداز تعقيب نماز به خواب رفتم و دوباره بيدار شدم. در اين هنگام، نرجس نيز بيدار شد و نماز شب را به جا آورد. سپس از اتاق بيرون رفتم، تا از طلوع فجر باخبر شوم; ديدم فجر اول طلوع كرده و نرجس در خواب است. در اين حال، به ذهنم خطور كرد كه چرا حجت خدا آشكار نشد؟! نزديك بود شكي در دلم ايجاد شود كه ناگهان حضرت امام حسن عسكري (عليه السلام) از اتاق مجاور صدا زدند: اي عمه! شتاب مكن كه موعود نزديك است. من مشغول خواندن سوره «الم سجده» و «يس» شدم. در اين هنگام ناگهان نرجس خاتون با ناراحتي از خواب بيدار شد. من او را به سينه چسباندم و نام خدا را بر زبان جاري كردم. امام حسن عسكري (عليه السلام) فرمود: سوره ي قدر را برايش بخوان. آن سوره را خواندم و از نرجس پرسيدم: حالت چطور است؟ گفت: آنچه مولايت فرموده بود ظاهر شد. من دوباره سوره ي قدر را خواندم. كودك نيز در شكم مادر، همراه من سوره ي قدر را خواند كه من ترسيدم. در اين هنگام پرده ي نوري ميان من و او كشيده شد، ناگاه متوجه شدم كودك ولادت يافته است. چون جامه را از روي نرجس برداشتم، آن مولود سر به سجده گذاشته و مشغول ذكر خدا بود. هنگامي كه او را برگرفتم، ديدم پاك و پاكيزه است. در اين موقع حضرت امام حسن عسكري (عليه السلام) صدا زدند: عمه! فرزندم را نزد من بياور. وقتي نوزاد را نزد حضرت بردم، وي را در آغوش گرفت، و بر دست و چشم كودك دست كشيد و در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت و فرمود: فرزندم! سخن بگو! پس آن طفل گفت:

« اشهد انّ لا اله الا الله و اشهد انّ محمداً رسول الله »
 پس از آن به امامت اميرالمؤمنين (عليه السلام) و ساير امامان معصوم (عليهم السلام) شهادت داد و چون به نام خود رسيد فرمود:
« اللهم انجزلي وعدي و اتمم لي امري و ثبت و طأتي واملاء الارض بي عدلا و قسطاً »
 « پروردگارا! وعده ي مرا قطعي گردان و امر مرا به اتمام رسان، و مرا ثابت قدم بدار، و زمين را به وسيله ي من از عدل و داد پر كن.»

در روايت ديگري آمده است: چون حضرت مهدي (عليه السلام) متولّد شد، نوري از او ساطع گرديد كه به آفاق آسمان پهن شد، و مرغان سفيد را ديدم كه از آسمان به زير مي آمدند و بال هاي خود را بر سر و روي و بدن آن حضرت مي ماليدند و پرواز مي كردند. پس امام حسن عسكري (عليه السلام) مرا آواز داد كه اي عمه! فرزند را برگير و نزد من بياور، چون برگرفتم، او را ختنه كرده و ناف بريده و پاك و پاكيزه يافتم و بر ذراع راستش نوشته شده بود:

«جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل كان زهوقاً»

* اعمال شب نيمه شعبان
- خواندن دعاي كميل: در روايات آمده است كه كميل، اميرالمومنين (ع) را در شب نيمه شعبان در حال خواندن اين دعا مشاهده كرده و گفته است: با مولايم اميرالمومنين در مسجد كوفه نشسته بودم، عده اي از اصحاب پرسيدند: معناي اين آيه چيست؟: فيها يفرق كل امر حكم؛ در آن شب هر چيزي با حكمت معين مي شود. حضرت فرمود: منظور شب نيمه شعبان است. سوگند به كسي كه جان علي به دست اوست،بنده اي نيست مگر اين كه تمام خير و شري كه به او مي رسد، در اين شب قسمت مي شود و اين خير و شرها از شب نيمه شعبان تا شب نيمه شعبان سال بعد به او مي رسد و بنده اي كه اين شب را زنده داشته و با دعاي خضر به درگاه خدا دعا كند، دعاي او اجابت مي شود.
وقتي كه اميرالمومنين بازگشت، شبانگاه به ديدار او رفتم و گفتم: براي خواندن دعاي خضر آمده ام. حضرت فرمود: بنشين كميل! اگر اين دعا را حفظ كني و در شب هاي جمعه يا ماهي يكبار يا سالي يكبار يا در تمام عمر يكبار با آن دعا كني باعث كفايت رزق و آمرزش تو خواهد شد. حال بنويس: اللهم اني اسئلك برحمتك التي وسعت كل شئي...
- زيارت امام حسين (ع):
در شب نيمه شعبان زيارت امام حسين (ع) فضل بسيار دارد. زيارت امام حسين عليه السلام در بارگاه شريف يا از مكان هاي دور مستحب است و كسي كه او را زيارت كند، مانند كسي است كه خدا را در عرش او زيارت كرده باشد.
- غسل كردن
- نماز: چهار ركعت نماز كند در هر ركعتي پس از الحمد صد بار قل هو الله احد بخواند چون فارغ شود بگويد: اللهم اني اليك فقير و من عذابك حائف مستجير. اللهم لاتبدل اسمي...
و روايت است از امام موسي كاظم (ع) از پدرش امام جعفر صادق (ع) كه در اين شب چهار ركعت نماز كردن، در هر ركعتي دويست و پنجاه بار قل هو الله احد بخواند و از امام رضا (ع) روايت است كه در اين شب نماز جعفر بايد كرد و گفت: شنيدم از پدرم كه دعا را در اين شب اجابت بود.
پيغمبر صلي الله عليه و آله فرمود: جبرئيل عليه السلام بيامد و مرا گفت: اي محمد! بفرماي امت خود را تا در شب نيمه شعبان ده ركعت نماز كنند، در هر ركعتي پس از الحمد ده بار قل هو الله بخوانند و سجده كنند و در سجده بگويند: اللهم لك سجد سوادي و خيالي و بياضي يا عظيم كل عظيم. اغفرلي الذنب العظيم فانه لا يغفره غيرك.
هر كه اين نماز كند خداي تعالي هفتاد و دو هزار گناه از ديوان وي محو كند و هم چندان نيكويي بنويسد وي را و از پدر و مادرش هفتاد هزار سيئه محو كند.
و امام باقر (ع) فرمود:شب نيمه شعبان فاضل ترين شب هاست پس از شب قدر و خداي تعالي سوگند خورده است كه در او هيچ سائل را رد نكند چون معصيتي نخواهد، بايد كه اجتهاد كند در دعا و ثنا براي خداي و آن شب ما را كه اهل بيت پيغمبريم در مقابله شب قدر است پيغمبر را.
و هر كه در او صد بار سبحان الله بگويد و صد بار الحمدلله و صد بار لا اله الا الله و صد بار الله اكبر‌ خداي تعالي بيامرزد گناهان او را همه و هر حاجت كه وي را بود آنچه خواهد و آنچه نخواهد همه را روا كند.
 

کد خبر: 13924230296
1392/4/2

Share

آخرین مطالب
1392/4/1: حضرت آیت الله وحید خراسانی / بیانات معظم له به مناسبت نیمه شعبان1434
1392/4/1: حجة الاسلام سيد مسعود پورسيدآقايي: / انسان به امام زمان (عج) مضطر است
1392/4/1: مصلح جهاني از ديدگاه حضرت آيت الله صانعي(مدظله العالی) / ما به اميد روزي هستيم كه همه سلاحها به صلاح و شايستگي تبديل شود. چنين روزي با آمدن امام دوازدهم شيعيان مهدي موعود (عجل‌الله تعالي فرجه الشريف) تحقق پيدا مي‌كند
1392/4/1: آیت الله شیرازی: / زیارت امام حسین علیه السلام در نیمه شعبان از اهمیت والایی برخوردار است
1392/4/1: حضرت آیت الله وحید خراسانی / دعوت معظم له به توسل و دعای همگانی در شب نیمه شعبان
1392/3/30: گفته‌ها و نکته ها در محضر آیت الله صانعی / دعایی کامل وشامل در ماه شعبان
1392/3/30:  شعر آیت‌الله وحید خراسانی در وصف امام زمان(عج)
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن