بازدید این صفحه: 3087 تاریخ انتشار: 1393/11/1 ساعت: 02:15:10
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد:
غربی ها سر عقل بیایند و از مسلمانان عذرخواهی کنند
حضرت آیت الله مکارم شیرازی غربی ها بر سر عقل آیند و کمی فکر کنند و معنای آزادی بیان را بفهمند، ماجراجویی را کنار گذاشته، از مسلمانان عذرخواهی کنند و دنیا را به بی ثباتی و نا آرامی نکشانند چراکه در این صورت دامان خود آنها را خواهد گرفت.
موضوع: دروس
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم به حدیثی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: پیشوای یازدهم شیعیان فرمود « اورع الناس من وقف عندالشبهه و اعبد الناس من اقام علی الفرائض، ازهد الناس من ترک الحرام ، اشدّ الناس اجتهادا من ترک الذنوب» این چهار مفهوم است که از نظر ما مهم است؛ اولین مفهوم، ورع است که بالاترین مقام تقواست. یکی عبادت، یکی زهد و دیگری اجتهاد در اطاعه الله است.
او با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) راه رسیدن به بالاترین مقام این معارف چهارگانه را نشان داده استف، افزود: با تقواترین و با ورع ترین انسانها کسانی هستند که هنگام شبهات توقف کند و سراغ مشتبهات نروند، اگر احتمال می دهیم مالی حرام و مجلسی آلوده است سراغ آن نرویم چون انسانی که از شبهات دوری می کند مرتکب فعل حرام نمی شود اما وقتی سراغ شبهات رفت، کم کم حرام در نظرش کم ارزش می شود.
آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: حرام حماء(منطقه ممنوعه) دارد و لذا شبهات منطقه ممنوعه است و لذا امام (ع) ما را از رفتن به سمت شبهات نهی کرده است لذا همه بویژه اهل علم به پرهیز از محرمات بسنده نکنند بلکه از شبهات هم اجتناب کنند، چیزی که مشکوک است شاید آلوده باشد و خلاف خلاف رضای امام زمان(عج) باشد، اجتناب کنیم تا الگویی برای دیگران باشیم.
او بیان کرد: عابدترین مردم نیز کسی است که روی واجبات تاکید می کند، عبادت تنها نماز و روزه نیست، امر به معروف و نهی از منکر، ارشاد جاهل و تنبیه غافل هم واجب شرعی است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: اما زاهدترین مردم کسی است که حرام را ترک کند؛ البته زهد به معنای بیگانگی از دنیا نیست، بلکه اسیر نبودن در چنگال دنیا است. ممکن است انسان مانند سلیمان دارای آن حشمت باشد اما اسیر و بنده و عبد نسبت به آن نباش.
استاد حوزه علمیه قم عنوان داشت: اما محکم تر و جدی ترین فرد در اطاعت خدا کسی است که گناهان را ترک کند، دروغ نگوید، تهمت نزند، مال حرام نخورد، غیبت نکند، مردم را به جان هم نیندازد، شایعات پخش نکند، رشوه نگیرد، احتکار نکند.
او ابراز امیدواری کرد: بتوانیم در وهله اول خودمان به این دستورات انسان ساز عمل و در وهله بعدی دیگران را به انجام آن دعوت کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به قرائت بیانیه منتشره خود در محکومیت اهانت نشریه فرانسوی به مقام شامخ رسول الله(ص) پرداخت و گفت: امروز تمام جهان اسلام به سبب اهانت غربی ها به پیامبر عظیم الشان اسلام خشمگین است و موج نفرت و انزجار از کار آن مجله فرانسوی که دولتمردان غربی از آن حمایت کردند همه جا را فرا گرفته است.
او اظهار داشت: جریان از این قرار بود که گروهی از تکفیری های دست پروده غرب به فرانسه رفته و دست به جنایتی زدند، جنایتی که همه ما آن را شدیدا محکوم می کنیم، ترور در هر لباسی و برای هر گروهی محکوم است اما رجال سیاسی غرب به جای اینکه سرچشمه را بخشکانند و اجازه ندهند به گروه کوچک تکفیری کمک شود و کمک ها را قطع کنند تا به زودی نابود شوند، ورق را برگرداندند و دست به ماجراجویی عجیبی زدند و مساله را به مقابله با جهان اسلام تبدیل و به پیامبر اسلام اهانت کردند و هر روز بر لجاجت خود افزودند و نسخه های بیشتری از کاریکاتور موهن چاپ و منتشر کردند و نام آن را حمایت از آزادی بیان گذاشتند.
این مرجع تقلید تاکید کرد: می دانیم کمترین نشان انسانیت این است که به دیگران آزار نرسانیم و می دانیم اهانت به پیامبر اسلام(ص) خنجری است که به قلب مسلمانان فرو می رود، آیا فرو کردن خنجر به قلب مسلمانان جهان مفهوم آزادی بیان است؟ اگر کسی کمترین احساس انسانی داشته باشد به خود اجازه چنین کاری نمی دهد.
او افزود: عجیب اینکه هنگامی که پاپ شجاعانه از این کار نهی می کند نخست وزیر انگلستان حرف او را کنار می زند و می گوید ما می خواهیم توهین کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: حقیقت این است که سیاستمداران غربی عقل سیاسی ندارند والا خود را به این سادگی به خاطر جنایت گروه کوچکی با تمام جهان اسلام درگیر نمی کردند و به جای فکر منطقی و صحیح به ماجراجویی نمی پرداختند.
او افزود: این دولتمردان غربی فرزندان همان کسانی هستند که با ماجراجویی جنگ جهانی اول و دوم را به راه انداخته و کشورهای خود را ویران و دهها میلیون کشته و دهها میلیون مجروح و معلول به جای گذاشتند.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: خوب است غربی ها بر سر عقل آیند و کمی فکر کنند و معنای آزادی بیان را بفهمند، ماجراجویی را کنار گذاشته، از مسلمانان عذرخواهی کنند و دنیا را به بی ثباتی و نا آرامی نکشانند چراکه در این صورت دامان خود آنها را خواهد گرفت.
او خاطرنشان کرد: امیدواریم خدای متعال همه را هدایت کند، مسلمانان نیز بیدار شوند و دشمنان خود را بشناسند؛ حسن این مسائل این است که عده ای که فریب غرب را خورده اند با پیش آمدن این مسائل ماهیت غربی ها را بهتر متوجه می شوند.
کد خبر: 1393111302641
1393/11/1
|