صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | تأكيد آيت الله صافي بر لزوم محوريت تعاليم اسلام در مسأله قضاوت و اجراي عدالت واقعي
بازدید این صفحه: 3915          تاریخ انتشار: 1393/11/4 ساعت: 00:09:35
تأكيد آيت الله صافي بر لزوم محوريت تعاليم اسلام در مسأله قضاوت و اجراي عدالت واقعي

حجت الاسلام آقاي صادقي معاون فرهنگي قوه قضاييه و همراهان وي با حضور در بيت مرجع عاليقدر حضرت آيت الله صافي گلپايگاني مدظله الوارف با ايشان ديدار كردند.

موضوع: دیدار

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛

 

 

ايشان در ابتداي اين ديدار، گزارشي از فعاليت هاي اين معاونت ارائه داد.
معظّم له نيز با تشكر از وي و همكارانشان و با اشاره به اهميت مسأله قضاوت فرمودند: يكي از مطالبي كه همه حكومت ها بايد به آن توجّه داشته باشند تا نظامشان مرتّب و بر سير صحيح باشد، مسأله قضاست؛ آن هم قضاوت بر اساس احكام خداوند و دستورات پيامبر و اهل البيت عليهم السلام. چنين قضاوتي است كه باعث مي شود نظام ها پايدار باشد و هر حكومت و نظامي كه قضاوت آن بر خلاف تعاليم نوراني اسلام باشد، پايدار نخواهد بود.
ايشان اصول قضايي اسلام را بي نظير خواندند و افزودند: اصول قضايي اسلام بالاترين اصول قضايي است كه حتّي برخي حقوقدانان بزرگ دنيا به آن اعتراف كرده اند. الحمدلله ما در اين امر از مراجعه به ديگران بي نيازيم و تعاليم غنيّ اسلام در امر قضاوت بي نظير است.
آيت الله العظمي صافي در قسمتي از بياناتشان، با اشاره به اهتمام علماي سلف به امر قضا فرمودند: در گذشته با اين كه حكومت اسلامي نبود، علماي بزرگ خودشان در شهر خودشان قضاوت مي كردند و حكومت و مردم تسليم حكم آنها مي شدند، مثلاً مرحوم آقاي والد ما در گلپايگان امر قضاوت را بر عهده داشتند و مردم و حاكم آنجا مطيع حكم ايشان بودند.

همچنين علماي ما زحمات بسياري در تدوين كتب قضا و استخراج فروع مختلف آن از آيات و روايات متحمّل شده اند كه لازم است قدر آن را بدانيم و بايد حوزه هاي علميه در حفظ آثار آن بزرگواران و مطالعه كتب قضا و فروعات آن اهتمام بيشتري داشته باشند.
معظّم له در ادامه، ضمن اشاره به لزوم افزايش مايه علمي متصدّيان قضاوت بيان داشتند: امر قضاوت بسيار دشوار است. واقعاً ورود به اين كار خوف دارد و بنده هم از ورود به اين امر مهمّ خوف دارم.
اگر بخواهيم عدالت واقعي بر مبناي آيات قرآن و دستورات اسلام را اجرا كنيم، بايد در زمينه افزايش مايه علمي و فقهي متصدّيان قضاوت توجه بيشتري داشته باشيم.
مرجع عاليقدر در بخش ديگري از توصيه هاي خود، با اشاره به قضيه اي تاريخي در صدر اسلام، درباره جايگاه قضاوت در بين مردم افزودند: مردم، جايگاه قضاوت بر اساس عدالت را بسيار مهمّ مي دانند.
مردم از شما مي خواهند كه قضاوت ها همان طور باشد كه پيامبر و اميرالمؤمنين عليهما السلام طبق آن عمل مي كردند. كساني كه متصدّي امر قضا هستند بايد عالم به سيره آن بزرگواران باشند تا اعتماد مردم هم به قوه قضا بيشتر شود و الّا خطراتش بسيار است. مردم نمي خواهند در موارد جزئي، خلافكار مجازات شود و در موارد كلان و بزرگ، هيچ عملي براي اجراي عدالت انجام نگيرد.
آيت الله العظمي صافي در پايان اين ديدار، با آرزوي توفيق براي حاضران جلسه، عزّت و عظمت جامعه اسلامي را از خداوند متعال مسألت نمودند.

کد خبر: 1393114302624
1393/11/4

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن