بازدید این صفحه: 2772 تاریخ انتشار: 1393/10/15 ساعت: 02:24:56
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
وضعیت برخی از بانک ها نگران کننده است/ دولت نظارت بیشتری روی بانکها داشته باشد
حضرت آیتالله مکارم شیرازی گفت: باید دولت روی بانکها حساسیت و قاطعیت بیشتری به خرج دهد، اگر قاطعیت و برنامه نباشد و بانکها اصلاح نشود کار اقتصاد در کشور اصلاح نمیشود بلکه مشکلات بیشتر میشود.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛
این مرجع تقلید شامگاه دوشنبه در دیدار رییس و جمعی از مدیران مؤسسه مالی و اعتباری کوثر وجود بانک در جوامع فعلی را جزو ضرورت ها دانست و اظهار داشت: اگر این ضرورت درست و مطابق موازین عمل نشود به یک آسیب بزرگ تبدیل میشود یعنی میتواند منشأ خیرات و زیانهای عظیمی شوند.
او تصریح کرد: قوانین اسلام، قوانینی کارساز هستند که اگر مطابق آنها عمل شود، قطعا سبب پیشرفت میشود و بسیاری از مشکلاتی که امروز بشر گرفتار آن شده است، حل خواهد شد.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: سرمایههای کوچک در بانکها جمع شده و سبب پیشرفت اقتصاد میشود، همچنانکه بخش قرض الحسنه نیز گرههایی از مشکلات مردم باز میکند، البته اگر در فعالیت های بانکی ذره ای انحراف پیدا شود ضررهای عظیمی به دنبال خواهد داشت.
او با اشاره به سخن رییس کل بانک مرکزی که موسسات مالی بدون مجوز در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: چرا جلوی فعالیت این موسسات را نمیگیرند، یا اینکه موضوعی را مطرح کردند که بانکها باید یک سوم اموالشان را که تبدیل به ساخت و ساز کردهاند را بفروشند و مسایلی از این دست که نشان میدهد تخلفاتی در سیستم بانکی کشور رخ میدهد و یک کلاف سر در پیچ شده است.
این مرجع تقلید تأکید کرد: باید مسایل مربوط به بانک ها حل شود و تا حل نشود، مشکلات اقتصادی حل نمیشود البته مشکلات اقتصادی هم معلول بانکها و هم مردم است؛ برخی میگویند میخواستیم فلان برنامهها را عملی کنیم که مأمور بانک گفت فاکتور صوری بیاورید اما این پول حرام است و این برای بانک و مشتری مشکل دارد.
او افزود: هنوز در بانکها مسوولانی هستند که به افراد توصیه میکنند فاکتور صوری بیاورید، وقتی پرسیده میشود چرا اینگونه میکنید میگویند که میخواهیم گردش مالی بانک را بیشتر کنیم و از هر طریقی میخواهد باشد، این جای تأسف و گله است.
آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: باید دولت روی بانکها حساسیت و قاطعیت بیشتری به خرج دهد، اگر قاطعیت و برنامه نباشد و بانکها اصلاح نشود کار اقتصاد در کشور اصلاح نمیشود بلکه مشکلات بیشتر میشود.
او وضعیت برخی از بانک ها را مایه نگرانی دانست و یادآور شد: همه روزه مردم نامه مینویسند که فلان میزان وام گرفتم و چقدر سود پرداخت کردیم؛ باید مردم، مسوولان، بانکها و مدیران را توجیه کرد.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: باید در زمینه پرداخت وام های قرض الحسنه بدون کارمزد و عدم دریافت جریمه دیرکرد اطلاع رسانی و آموزش صورت گیرد البته اینکه کسی از طرف بانک وکیل شود و به عنوان مثال خدمات بیمارستانی را خریداری کند، مانعی ندارد.
او افزود: خدای نکرده اگر بانکها دچار آلودگی و ربا شوند آثار منفی زیادی برای جامعه به همراه خواهد داشت و معنویت را از افراد دور خواهد کرد به همین دلیل اسلام نسبت به آن نهی کرده است.
کد خبر: 13931015302493
1393/10/15
|