بازدید این صفحه: 2747 تاریخ انتشار: 1393/9/24 ساعت: 01:08:20
حضرت آیت الله نوری همدانی:
عزاداری خوب است اما باید دلایل واقعه را نیز بدانیم
حضرت آیتالله نوریهمدانی بر ضرورت نگاه عمقی به واقعه کربلا تاکید کرد و گفت: ما عادت کرده ایم که در معلولها فکر کنیم در حالیکه باید به ریشه حوادث و عمق آنها توجه کرد.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید ظهر امروز در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی کشور اظهار داشت: قران کریم به هدایت و راهنمایی انسانها تاکید فراوان دارد و لذا خلقت انسان را توام با هدایت قرارداده تا هر موجودی مسیر بقا و تعالی خود را با توجه به فطرت خود و نیز هدایتهای خداوند پیدا کند.
او با اشاره به اینکه در سراسر گیتی می توان آثار و نشانه های هدایت انسان را مشاهده کرد، بیان داشت: خداوند به هر موجودی خلقت خاص خود را بخشیده است اما در میان موجودات، انسانها دارای ارزش بالاتری هستند چون از قوه عقل و اختیار برخوردارند.
آیتالله نوریهمدانی امام حسین(ع) را شعاعی از ولایت دانست و خاطر نشان کرد: امام حسین (ع) چراغ هدایت مردم هستند و با اهدای خون خود، مردم را از جهالت و بی عقلی نجات داد لذا زندگی سیدالشهدا نکته های درس آموز فراوانی دارد که باید پیرامون آن تامل کرد.
او تصریح کرد: ما عادت کرده ایم که در معلولها فکر کنیم در حالیکه باید به ریشه حوادث و عمق آنها توجه کرد. عزاداری خوب است اما باید دلایل واقعه را نیز بدانیم چون علتهای حوادث در زندگی ما اثر دارد.
این مرجع تقلید سپس به بیان دلایل امام حسین(ع) از حرکت خود به مکه و سپس کربلا پرداخت و افزود: یزید که مردی فاسد و فاسق بود به هرطریقی می خواست از امام حسین(ع) بیعت بگیرد و لذا در مدینه سیدالشهدا را زیرفشار قرار دادند اما ایشان مدینه را به سمت مکه ترک کرد. چندماهی در مکه بود اما بنی امیه فضا را چنان کرده بود که وقتی حسین(ع) در روز 8 ذی الحجه به طرف کربلا حرکت کرد، مردم از وی دلیل این حرکت را سئوال نکردند در حقیقت در زمان یزید، اهل بیت (ع) کنار زده شده بودند و در مردم این باور را به وجود آورده بودند که دین از سیاست جداست اما امام حسین (ع) در خطبه های متعدد خود در هر منزلی که می رسید تاکید میکردند که هرکس سلطان ستمگری را ببیند و ساکت بنشیند، خداوند او را با سلطان جائر به جهنم می فرستد و لذا وظیفه خود را قیام برابر جائران زمان عنوان می کرد.
او با بیان اینکه جریان کربلا عمیق و دارای ابعاد مختلفی است، افزود: رنگ خون ثابت ترین رنگهاست و لذا سیدالشهدا(ع) برای هدایت و بیدارکردن مردم از این عامل اثرگذار بهره برد.
آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه خداوند در انسان دو کانون عقل و عواطف قرار داده است، بیان کرد: امام حسین (ع) هردو این کانونها را تحت تاثیر قرار داد به گونه ای که امسال شاهد حضور 20 میلیون عاشق و محبّ اباعبدالله در کربلا در اربعین بودیم چون امام حسین(ع) هم عواطف را مسخّر خود کرد و هم عقلها را جلب نمود.
او ادامه داد: امام حسین با استراتژی بی نظیر خود کاری کرد که با وجود گذشت و هزار و اندی سال از واقعه کربلا اجتماع بزرگ 20 میلیونی شکل گرفت در حالیکه در اجتماع حج سالانه تنها 4 میلیون حضور پیدا می کنند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: عاشورا درس مبارزه و جهاد است که تنها راه عزت اسلام را در رکن جهاد علیه ستمگران می داند و لذا باید عاشورا را با این دید نگریست.
او با اشاره به حدیثی از رسول اکرم(ص) با این مضمون که عزت امت من به جهاد و مبارزه است، گفت: هر ملتی که مبارزه و جهاد را ترک کند دچار ذلت خواهد شد و دینش از بین می رود و می بینیم اما خمینی(ره) با همین استراتژی قیام کرد و امروز انقلاب ما با خون شهدا تثبیت شده است.
آیت الله نوری همدانی امنیت، عدالت و فراوانی و ارزانی نعمت را از نیازهای اصلی مردم دانست که دولتها باید آن را تامین کنند.
او با اشاره به اینکه هر انسانی باید دفتری برای نکتهبرداری از مسائل مهم داشته باشد گفت: انسان همیشه فرصت نوشتن و شنیدن حرفهای خوب ندارد لذا باید خود را به نوشتن عادت دهید و دفتری تهیه کنید و در این دفتر جملات بزرگان را یادداشت کرده و در زمان نیاز با اندک زمان از این جملات بهرهمند شوید.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) تصریح کرد: در آخرالزمان صدای اسلام از قم شنیده میشود و کل جهان با این دین آسمانی آشنا خواهند شد.
او با اشاره به اینکه دشمنان برای نابودی اسلام از گروههای تکفیری نظیر داعش حمایت میکنند گفت: آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان استعمارگرانی که سالها کشورهای اسلامی را زیر سلطه خود داشتند برای نابودی بیداری اسلامی که در کشورهایی چون یمن و تونس و مصر به وجود امده بود و حتی اروپا و آمریکا را هم فرا گرفت، داعش را ایجاد کردند و لذا ما باید همواره بیدار باشیم.
آیت الله نوری همدانی در پایان جهاد، اقامه نماز حتی در نبر، استقامت و پایمردی، ایمان و اعتقاد و نگریستن به جریان کربلا با نگاه علّی و معلولی را از درسهای مهم کربلا عنوان کرد.
شفقنا
کد خبر: 1393924302343
1393/9/24
|