بازدید این صفحه: 3326 تاریخ انتشار: 1393/9/13 ساعت: 00:38:38
حضرت آیت الله نوری همدانی:
انسان سازی مشکل ترین موضوع دنیاست
حضرت آیت الله نوری همدانی گفت: همه رنجها و مشکلات بشر امروز به دلیل آن است که تعلیم و تربیت دینی ندارد اما کشور ما پس از انقلاب اسلامی از این ظرفیت عظیم بهره مند شد.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
مرجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم امروز(پنجشنبه) در دیدار معاون وزیر آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت را مشکل ترین، مهمترین و ظریف ترین و در عین حال تاثیرگذارترین و نقش آفرین ترین مشاغل دانست و اظهار داشت: انسان سازی مشکل ترین موضوع دنیاست و لذا ویژگی هایی در شما وجود داشته که توفیق برعهده گرفتن این شغل نصیبتان شده است.
او در ادامه به نکاتی پیرامون این شغل پرداخت و گفت: اولین مساله در بحث آموزش و پرورش، بهره گیری از اصول و موازین تربیتی در برنامه ریزی هاست؛ اصول تعلیم و تربیتی ما از قرآن و فرهنگ اهل بیت(ع) اخذ می شود و این مایه افتخار ماست.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به سنن الهی به عنوان یکی از موضوعات قرآن کریم، گفت: کسانی که در تدوین و نگارش کتاب های درسی گام بر می دارند باید این سنن الهی را مورد توجه قرار داده و آنها را در قالب درسی به دانش آموزان منتقل کنند.
او تغییر و تحول را یکی از سنن الهی دانست و افزود: تا زمانی که مردم روحیات خود را عوض نکنند، خداوند هم نظر خود را نسبت به آنها تغییر نمی دهد.
این مرجع تقلید نهادینه کردن اصول مصوب را یکی دیگر از نکات مورد توجه برشمرد و افزود: مسؤولان نباید در اجرای امور دچار کاغذ بازی شوند چرا که عمل کردن به برنامهها و قوانین مصوب بسیار مهمتر از طرحها و نوشتههایی است که به این منظور تهیه میشود.
او عملکرد و رفتار معلمان را در تربیت دانشآموزان بسیار مهم خواند و بیان داشت: خداوند انسان ها را با استعدادها و ذوق های متفاوت آفریده است و لذا یک معلم و مدیر باید تک تک شاگردان خود را بشناسد و با توجه به استعداد آنها رفتار خود را تنظیم کند چون شکوفا کردن استعدادهایی که در نهاد آدمی وجود دارد، کار بسیار مشکلی است.
آیت الله نوری همدانی یکی از تمایزات انسان و حیوان را برخورداری انسان از نعمت استعداد دانست و گفت: قرآن کریم در سوره عبس به بیان خوراک جسمانی پرداخته است اما امام صادق(ع) در روایتی می فرماید ظاهر قرآن راجع به غذای جسم و باطن ان ناظر به غذای روح است.
او شیوع فساد در دنیا را ناشی از عدم وجود مبانی تربیت دینی دانست و گفت: همه مشکلات آنها ریشه در این امر دارد؛ آموزهای دینی و قرآنی ما در عالم بینظیر است و ما باید از این ظرفیت عظیم نهایت استفاده را داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: تنها صبغه دینی کتابها کافی نیست بلکه مشکل، شناخت و تربیت افراد است؛ در روایتی از علی(ع) داریم که می فرماید فرزندان خود را با نگاه به آینده تربیت کنید لذا باید به گونه ای نسل جوان ما تربیت شوند که بتوانند برابر مشکلات و فراز و فرودهای آینده ایستادگی کنند.
او با اشاره به اینکه برخی از افراد تربیت پذیر نیستند، ایجاد حس تربیت پذیری را یکی دیگر از نکات مورد توجه عنوان کرد و بیان داشت: اگر چنین روحیهای از همان آغاز دوران تحصیل در افراد ایجاد کنیم، به مرور زمان خودشان به سوی تربیت صحیح سوق پیدا میکنند.
آیت الله نوری همدانی قراردادن برنامه ورزش در کنار کارهای آموزشی و پرورشی را بسیار ضروری خواند و گفت: برنامههای ورزشی باید به صورت منظم و مداوم انجام شود؛ کسانی که متکفل بحث تربیت هستند باید خودشان نیز اهل ورزش باشند تا با سلامت و نشاط به انجام کارهای روزمره بپردازند.
او در عین حال گفت: بنده از جوانی به ورزش می پرداختم و الآن هم که 89 سال سن دارم هر روز ورزش می کنم و می توانم بگویم هوش من با 50 سال پیش تفاوتی نکرده است.
کد خبر: 1393913302259
1393/9/13
|