صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | توهین و تحقیر مخالفان صحیح نیست
بازدید این صفحه: 3221          تاریخ انتشار: 1392/2/22 ساعت: 08:36:00
تاکید حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی بر استفاده از ادبیات محترمانه در کتاب ها:
توهین و تحقیر مخالفان صحیح نیست

علم کلام از زمان نزول قرآن کریم آغاز شد زیرا این کتاب آسمانی در همه مباحث کلامی دارای استدلال است و می‌توان گفت در قرآن از دلایل عقلی استفاده فراوانی شده است و قرآن غنی‌ترین منبع علم کلام اسلامی محسوب می‌شود.

موضوع: حوزه

یکی از مراجع تقلید در قم با تاکید بر استفاده از ادبیات متین و محترمانه در کتاب‌ها گفت: توهین و تحقیر مخالفان صحیح نیست؛ رعایت جنبه‌های عاطفی و احترام به افراد، نفوذ کلام در مخاطب را افزایش می‌دهد.

آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی عصر امروز در هفتمین مجمع عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: علم کلام از زمان نزول قرآن کریم آغاز شد زیرا این کتاب آسمانی در همه مباحث کلامی دارای استدلال است و می‌توان گفت در قرآن از دلایل عقلی استفاده فراوانی شده است و قرآن غنی‌ترین منبع علم کلام اسلامی محسوب می‌شود.

او افزود: بافت اصلی قرآن شامل مباحث کلامی بوده و سایر مسائل از جمله احکام بخش کمتری را به خود اختصاص داده‌اند و در درجه بعدی هستند.

این مرجع تقلید با اشاره به تلاش پیامبر اکرم(ص) 13 سال حضور در مکه را تنها برای اعتلای توحید و مبارزه با شرک گذراند عنوان داشت: ایشان در واقع کار خود را بر پایه مبانی کلامی بنیان نهادند زیرا مباحث کلامی پایه کار محسوب می‌شوند.

او ادامه داد: افول علم کلام در اسلام مربوط به همه رشته‌ها نبوده است؛ واقع امر این است که یک دانش زمانی اوج می‌گیرد که برخی مخالفت‌ها آشکار شوند، در مورد ولایت و امامت کار زیادی در میان شیعیان صورت گرفته و دلیل آن هم لزوم مقابله با مخالفان بوده است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه مبارزه با الحاد و مادی‌گری زمانی در حوزه‌های علمیه اوج گرفت که حزب توده فعالیت خود را در ایران افزایش داده بود خاطرنشان کرد: امروز هجمه‌های گوناگونی علیه تمام مبانی اسلامی صورت گرفته و شکل سیاسی به آن داده شده است بنابراین ضرورت مقابله در همه زمینه‌ها هم کاملا احساس می‌شود.

استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: برای حفظ جهات سیاسی یعنی پاسداری از نظام اسلامی و نیز ضرورت حفظ دین ایجاب می‌کند که فعالیت خود را در مقابله با اندیشه‌های الحادی متمرکز کنیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره تحول مسائل کلامی در حوزه‌های علمیه عنوان داشت: نخستین توصیه من به همه کسانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند این است که باید با پیشکسوتان این حوزه در ارتباط باشند.

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ضرورت نظارت بزرگان و پیشکسوتان بر فعالیت‌های کلامی اندیشمندان جوان‌تر گفت: مولفان باید مخاطبان خود را به درستی مشخص و متناسب با آن متن و محتوا را تنظیم کنند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه نویسندگان نباید مخاطبان خود را ساده‌اندیش فرض کنند، تصریح کرد: باید دلایلی را در کتاب‌ها آورد که مخاطب نقاد نتواند به راحتی آن را رد کند.

او افزود: برخی افراد اصرار بر افزایش دلایل هرچند به قیمت آسیب‌پذیر بودن آنها دارند در حالیکه اگر برای یک مبحث دلایلی کمتر اما قوی‌تر آورده شود تاثیر بیشتری خواهد داشت و در این میان باید دلایل خدشه‌پذیر را کنار گذاشت زیرا کثرت ادله همواره به معنای قوی‌تر کردن کتاب نیست.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر استفاده از ادبیات متین و محترمانه در کتاب‌ها گفت: توهین و تحقیر مخالفان صحیح نیست؛ رعایت جنبه‌های عاطفی و احترام به افراد، نفوذ کلام در مخاطب را افزایش می‌دهد.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم بیان داشت: پرهیز از تکرار در ارائه مطالب جدید ضروری است در حالیکه امروز برخی افراد با بهره‌برداری از نوشته‌های قبلی کارهای تکراری ارائه می‌کنند؛ ارتباط با دیگر مجامع علمی و هم رشته از موازی‌کاری جلوگیری می‌کند.

او شبهات جدید را مورد توجه قرار داد و افزود: بسیاری از آنها همان شبهات قدیمی هستند که با آب و رنگ جدید عرضه می‌شوند؛ از واژه‌های تازه نباید هراس داشت هرچند شبهات جدیدی هم در مورد قرآن رواج یافته‌اند اما همه آنها قابل پاسخگویی هستند زیرا معارف اسلامی و شیعی به قدری قوی هستند که جواب اینگونه مسائل را دارند بنابراین حوزویان نباید جنبه انفعالی داشته باشند بلکه می‌توانند با پذیرش و پاسخگویی به سوالات و شبهات در راستای تقویت دین بکوشند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید سه چیز را همواره به خاطر داشته باشند گفت: نظم و ترتیب اهمیت فراوانی در کار دارد زیرا عالم هستی بر اساس نظم بنا شده است؛ پشتکار دومین ابزار در رسیدن به موفقیت است به طوری که برخی دانشمندان برای نوشته کتاب‌های خود بیش از 20 سال زمان صرف کرده‌اند.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: سومین موضوعی که باید همواره مورد توجه طلاب قرار داشته باشد خلوص نیت است؛ روحانیون باید تنها برای جلب رضایت خداوند و امام عصر(عج) تلاش کنند و اجرشان را از پروردگارشان بخواهند.

کد خبر: 139222230166
1392/2/22

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن