بازدید این صفحه: 4020 تاریخ انتشار: 1393/6/15 ساعت: 09:07:54
حضرت آیتالله سبحانی:
تکریم عالمان و فقیهان امری ضروری است
حضرت آیتالله سبحانی گفت: دانشهای امروز بشری بسان سلاح دولبه است، در حالی که میتواند خوشبختی بیافریند میتواند جامعه بشری را به روز سیاه بنشاند.
موضوع: پیام
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید به مناسبت بزرگداشت مرحوم آیتالله سید محمدحسن نجفی قوچانی پیامی صادر کرد.
متن پیام به این شرح است:
فقیهان و عالمان اسلامی یا دژهای نفوذناپذیر در مقام و منزلت علم و دانش همین بس که پایه تعالی و ترقی هر قوم و مکتبی، به اندازه صعود او از نردبام دانش بستگی دارد و در حقیقت تجلیگاه قدرت اقتصادی و سیاسی ملتها به شمار میرود.
دانش بشری از مساحت گستردهای برخوردار است، اقوامی که مساحت بیشتری را تسخیر کنند عزیزتر و برترند و بر دیگران حکومت میکنند و در مقابل گروهی که در قلمرو علم در جا زنند و یا از نیمخورده دیگران بهره گیرند، پیوسته مستضعف و عقبمانده خواهند بود.
ملتهای بیدار که جهانبینی خاصی دارند در راه پیشرفت علم از جان و مال می گذرند تا بالاتر از عنقا پرش کنند و به قول شاعر معاصر:
دانشوران بالاتر از عنقا پریدند آری کند دانشور اینسان پرفشانی
کتاب آسمانی ما قرآن مجید به این حقیقت چنین اشاره میکند: «یرفع الله الذین آمنوا منکم والذین اوتوا العلم درجات ولله بما تعمولن خبیر» خداوند آنهایی را که ایمان آورده و کسانی که در علم بهره دارند درجات عظیمی میبخشد.
امیرمؤمنان(ع) میفرمایند: «کسی که مرگ او فرا رسد در حالی که در طریق اندوختن دانش است میان او و پیامبران یک درجه فاصله است»، با اعتراف به چنین منزلت از علم و دانش، سوکمندانه دانشهای امروز بشری بسان سلاح دولبه است در حالی که میتواند خوشبختی بیافریند میتواند جامعه بشری را به روز سیاه بنشاند.
جهان غرب به علم و دانش صنعتی خود میبالد، اما به خاطر دوری از دین و ایمان از نظر معنویت کاملا فقیر است، عاطفه انسانی، مهر و مودت خانوادگی از میان آنان رخت بربسته است و رشته خانوادگی از هم گسسته است.
در اینجا موقعیت علم و ایمان و منزلت عالمان اسلامی کاملا روشن میشود که در عین دعوت به اندوختن دانش و کشف آفاق جدید در جهان معرفت، رهبری کننده علم به سوی سعادت و خوشبختی انسانهاست و حذف ایمان و دین یا نادیدهگرفتن اثرگذاری عالمان واقعی فاجعه آفرین است.
در اینجا به نکته دیگری اشاره میشود و آن لزوم تکریم عالمان و فقیهان است که چنین نقشی در زندگی بشر دارند، تکریم اینها علاوه بر اینکه نوعی تکریم از علم و دانش است سبب دعوت نسل جدید به پیروی از آنهاست.
یکی از بزرگان و عالمانی که سزاوار هرگونه تکریم و گرامیداشت است مرحوم آیتالله آقای سید محمدحسن معروف به آقا نجفی قوچانی ـ 1295-1363 هجری قمری(قدس الله نفسه الزکیه) است که زندگی علمی و اجتماعی و سیاسی او میتواند برای همه قشرها حاوی درسهای آموزندهای باشد. و آثار سازنده او به نام «سیاحت شرق و غرب» که از ابتکار خاص برخوردارند از آثار جاودان به شمار میرود، گذشته بر این دو، فقید سعید تألیفهای مفید و سودمند دارند که در شرح حال ایشان وارد شده است.
حقیقت آن است که نسل جوان امروز به شدت نیازمند این نوع اسوهها و الگوهاست، عالمانی که در عین فقر و نیاز با توکل بر خداوند متعال آثار علمی سازندهای از خود به یادگار گذاردهاند که میتواند سالها امت اسلامی را به راه راست رهبری کند.
اینجانب از همه کسانی که این فضای روحانی و تکریم این مرد بزرگ را پدید آوردهاند سپاسگزاری کرده و با یک بسته نخ کمارزش خواهان مشارکت در این کنگره و در شمار خریداران یوسف زمان هستم.
رسا
کد خبر: 1393615301596
1393/6/15
|