بازدید این صفحه: 4832 تاریخ انتشار: 1393/5/4 ساعت: 01:37:58
نظرات برخي مراجع عظام درباره تبعات پارازيت امواج ماهواره ای
با توجه به بهره برداري دشمنان اسلام از شبکههاي ماهوارهاي جهت پيگيري و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضد منافع جهان اسلام و ضد فرهنگ جوامع اسلامي ازيک سو و آسيب ارسال پارازيت بر روي اين امواج ماهوارهاي...
موضوع: استفتائی
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛
با توجه به بهره برداري دشمنان اسلام از شبکههاي ماهوارهاي جهت پيگيري و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضد منافع جهان اسلام و ضد فرهنگ جوامع اسلامي ازيک سو و آسيب ارسال پارازيت بر روي اين امواج ماهوارهاي که منجر به افزايش احتمال بروز اختلالات عصبي و مغزي، آريتميقلبي يا توقف حرکت قلب، مرگ کودکان و نوزادان، ابتلا به سرطان خون، ام اس و بيماريهاي صعب العلاج و به مرور زمان مرگ خاموش مسلمانان و ساير شهروندان کشورهاي اسلامي ميشود از سوي ديگر، آيا ارسال اين پارازيتها به لحاظ شرعي مجاز است يا خير و چه حکمي دارد؟
در فرض سوال، مورد از مصاديق تزاحم است که بايد ديد درآن رعايت اهم و مهم شود،که اين امر با توجه به ميزان احتمال تاثيرگذاري سوء بر مخاطبين از يک سو ونيز مقدار احتمال خطر احتمالي از سوي ديگر،جواب متفاوتي خواهد داشت.
|
تصرف در هوا و فضاي منزل مردم ولو به واسطه ارسال پارازيت که تعدي به سلطه مالکانه و حقوق شخصي مردم محسوب ميشود، شرعا جايز نيست و حرام ميباشد چه رسد به آنکه سبب عواقب خطرناک ذکر شده در سوال و ضرر زدن به انسانها و صاحبان فضا باشد که حرمت و معصيت کبيره بودنش براي ارسال کننده پارازيت جاي شک و شبهه نبوده به علاوه که موجب ضمانش هم ميباشد.
|
بايد تدبيري انديشيد که هم جلوي مفاسد ماهوارهها گرفته شود و هم ضرري بر جسم مردم وارد نشود.
|
مربوط به مقررات حکومت اسلامي است.
|
حضرت آیت الله العظمی سید صادق روحانی
اگر عوارض ارسال پارازيت به همان نحو است که نوشته ايد بر متصديان امور مملکتي واجب است حتي المقدور از آن جلوگيري کنند و در صورت عدم قدرت بر جلوگيري از اين کار، موظف هستند که اشخاص مبتلا به بيماريهاي ناشي از ارسال امواج را معالجه کنند.
|
چنانچه ثابت شود که ارسال پارازيت موجب ضررمعتنابهي مانند موارد مذکور درسوال ميشودارسال آنها جايز نيست.
|
حضرت آیت الله العظمی سبحانی
مورد سوال از قبيل (به اصطلاح فقها) متزاحمان است و در اين موارد اهم بر مهم مقدم داشته ميشود وتشخيص اهم بر مهم مربوط به فقيه نميباشد بلکه حاکم شرع ميتواند در اين موارد قضاوت کند.
|
کد خبر: 1393544124
1393/5/4
|