بازدید این صفحه: 4398 تاریخ انتشار: 1392/12/10 ساعت: 01:45:07
حضرت آیتالله جوادی آملی:
صلح و همکاری عامل هماهنگ کننده جامعه بشری است
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه اسلام برای جهانی شدن نقشه علمی جامع دارد، گفت: از نظر اسلام رحمانیت، صلح و همکاری عامل هماهنگکننده جامعه بشری است.
موضوع: سخنرانی
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه اسلام برای جهانی شدن نقشه علمی جامع دارد، گفت: از نظر اسلام رحمانیت، صلح و همکاری عامل هماهنگکننده جامعه بشری است.
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛ استاد برجسته حوزه علمیه قم امروز در مراسم اختتامیه جشنواره ملی ملکوت که در موسسه علوم وحیانی اسراء برگزار شد با اشاره به چیستی خلقت و هدف آفرینش انسان اظهار داشت: اینکه انسانها از کجا آمدهاند و به کجا میروند در موضوع سراج است البته این امور در اختیار انسانها نیستند و جایگاهشان را خودشان انتخاب نمیکنند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه ضرورت ادعای جهانی بودن داشتن نقشه علمی جامع است عنوان داشت: اسلام که داعیهای جهانی دارد هم دارای چنین نقشهای است.
او ادامه داد: برای مهندسی یک شهر و جامعه باید نقشه جامع آن را داشت و سپس کار را شروع کرد؛ دین نیز که میخواهد زندگی اخروی انسانها را آباد کند نقشه راه دارد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه برای برداشتن هر گام و نوشتن هر سطر در راه ترویج دین باید نقشه جامع داشت گفت: اگر اینطور نباشد مانند آن است که بدون نقشه شهری را بخواهیم آباد کنیم ولی هر آنچه میسازیم به بافت فرسوده تبدیل شود.
او افزود: آن کسی که میخواهد مسئولیت جهانی داشته باشد باید نقشه جامع جهانی را هم ترسیم و آن را از کارهای منطقهای جدا کند.
آیت الله جوادی آملی رحمانیت را عامل هماهنگکننده جامعه بشری دانست و تصریح کرد: در حقیقت آنچه اثرگذار است صلح و دوستی و همکاری خواهد بود.
او با اشاره به رسالت پیامبر اکرم(ص) که بیان رحمانیت بود عنوان کرد: انسانهایی که جامعهای خونریز را بنا میکنند این رحمانیت را قبول ندارد و فقط به خودشان توجه میکنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: در مثل است که سنگ روی سنگ بند نمیشود، این حقیقت است و تا ملاتی نرم آنها را به یکدیگر پیوند ندهد دو سنگ روی هم نمیمانند؛ نرمی و عاطفهای که خداوند و ائمه اطهار(ع) داشته و دارند همان ملات نرمی است که جامعه بشری را استوار میکند و نگاه میدارد.
او رحمانیت خداوند را نقشه جامع انسانها توصیف کرد و افزود: آنچه امروز به نام حقوق بشر عرضه میشود دارای سابقه و سبقه علمی نیست.
آیتالله جوادی آملی بیان داشت: عدل نخستین ویژگی هر قانون است تا آن قانون بتواند پاسخگوی نیازها باشد؛ فقه و اخلاق نیز باید این ویژگی را داشته باشند.
مفسر قرآن کریم اضافه کرد: امروز در سطح بینالمللی میبینیم که جای اشیاء و اشخاص توسط سازمان ملل تبیین و مشخص میشود که این امر اشتباه است؛ خداوند میتواند به صورت صحیح تشخیص دهد که جایگاه هر آفریده کجاست و چون انسان از منبع حقیقت بیبهره است در این زمینه هر روز یک سخن جدید میگوید.
کد خبر: 13921210301011
1392/12/10
|