صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اندیشه >>
مرجع ما | سروش محلاتی: فضائل حضرت زهرا بواسطه نسبت او با پیامبر اکرم نیست
بازدید این صفحه: 4020          تاریخ انتشار: 1397/11/19 ساعت: 05:46:01
سروش محلاتی: فضائل حضرت زهرا بواسطه نسبت او با پیامبر اکرم نیست

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه صرف نسبت معرّف شخصیت حضرت فاطمه(س) نیست، تاکید کرد: مصونیتی که برخاسته از نسبت باشد نه با منطق قرآن و نه نهج البلاغه و نه آموزه های اهل بیت(ع) سازگار نیست.

موضوع: اندیشه

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه صرف نسبت معرّف شخصیت حضرت فاطمه(س) نیست، تاکید کرد: مصونیتی که برخاسته از نسبت باشد نه با منطق قرآن و نه نهج البلاغه و نه آموزه های اهل بیت(ع) سازگار نیست.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین سروش محلاتی در عزاداری فاطمیه اظهار داشت: مسئله حضرت فاطمه زهرا(س) از نظر بسیاری از شیعیان  مسئله دختر پیامبر است یعنی همه فضائل این بانوی بزرگوار تحت الشعاع این موضوع است که رسول اکرم دارای دختری ست و به خصوص این دختر بعد از وفات پیامبر(ص) عمر کوتاهی دارد و در این مدت کوتاه مورد رنج ها ومصیبت هایی قرار می گیرد و در نهایت در اثر همان رنجها از دنیا می رود.

او بیان کرد: آیا واقعا مسئله حضرت زهرا خلاصه می شود در این فضیلت که او دختر پیامبر است؟ اساسا نسب اینکه انسان فرزند کیست؟ پدر و مادر او چه کسی است؟ چه مقدار به عنوان یک فضیلت برای انسان می تواند مطرح باشد؟

استاد حوزه علمیه قم گفت: به لحاظ دینی این سوال قابل طرح است که در پیشگاه الهی خداوند برای نسب ها و پیوندهای خونی چه مقدار ارزش قائل است؟

او ابراز داشت: در مراجعه به قرآن که متقن ترین و معتبرترین سند بر معارف اسلامی است یکی از نکاتی که مکرر دیده می شود تکیه بر عمل است و اینکه هیچ چیز دیگری جای عمل را نمی گیرد وهرکسی به هر شان ومقامی می رسد در اثر سعی وتلاش و عمل خود اوست.

سروش محلاتی با اشاره به آیه «لیس به امالیکم لا امالی به اهل الکتاب عنوان کرد: این آیه هم خطاب به ماست و هم خطاب به اهل کتاب، خداوند می فرماید: «بر این آرزوها اثری مترتب نمی شود، ادعاها را کنار بگذارید، هیچکس با هیچ ادعایی به جایی نمی رسد».

او با اشاره به کلمات قصار در نهج البلاغه گفت: حضرت می فرماید:« نزدیکترین انسان ها به انبیای الهی کسانی هستند که به دعوت انبیاء بهتر وبیشتر پایبند هستند و عمل می کنند اینها نزدیکترند به پیغمبر». اینجا مسئله،مسئله ارث نیست بلکه قاعده دیگری است و آن اینکه هرکس از نظر عمل به انبیا نزدیکتر باشد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در تفکر عوام شیعه به وجود آمده و سخت نفوذ یافته است، اینکه فکر می کنیم با این نسبتها می توان خلا فضیلت ها را پر کرد و همواره روی نسبتها تاکید می کنیم.

او با اشاره به ارزش حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: فضیلت حضرت زهرا(س) بخاطر شخصیت خود فاطمه زهرا(س) است؛ اگر مساله نسبت مطرح باشد، حضرت فاطمه(س) با دیگر فرزندان پیامبر(ص) بالسویه است بنابراین کمالات موجود در حضرت زهرا(س) اصل است ولی ما همه چیز را تحت الشعاع دختر پیامبر بودن قرار می دهیم.

سروش محلاتی با اشاره به تاثیر نسبت ها در نظامات اجتماعی کنونی تصریح کرد: وقتی نظامی مبتلا به فساد باشد، کافی است شخصی به یک حزب و گروهی متصل باشد، وقتی متصل شد دیگر هر آلودگی که ایجاد کند، مشکلی برای او به وجود نمی آید اما اگر متصل نباشد، کمترین آلودگی هم موجب آن می شود که طرد شود. اما مگر بناست در یک نظام الهی چنین فسادهایی اتفاق بیفتد؟

او تاکید کرد: مصونیتی که برخاسته از نسبت باشد نه با منطق قرآن و نه نهج البلاغه و نه آموزه های اهل بیت(ع) سازگار نیست.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: هرکس کار زشتی انجام دهد باید مجازات آن را هم بپذیرد و لذا این خط کشی ها اگر در دنیا هم اتفاق بیفتد نشانه ظالمانه بودن نظام است که در دنیا هم امتیازی برای کسی قائل شوند چگونه می شود که دچار چنین توهماتی شده و دلخوش به آنها هستیم؟

او خاطرنشان کرد: امتیاز و فضیلت ائمه(ع) تابع نسبت آنها نیست بلکه آنها دارای فضائل واقعی هستند.

سروش محلاتی با بیان اینکه ائمه(ع) برای جلوگیری از فسادهایی که این انتسابات ایجاد می کند، به آیات قرآن کریم احتجاج می کنند، گفت: متاسفانه مکتب اهل بیت(ع) که باید مکتب هدایت برای همه ما باشد، سبب ضلالت و گمراهی نسبت به برخی از افراد می شود.

کد خبر: 139711194664
1397/11/19

پر بازدید
1392/7/4: حقوق استاد و شاگرد در رساله حقوق امام سجاد(ع)
1392/3/23: اخلاق فردی، شخصیت اجتماعی و مقام عصمت حضرت عباس(س) از زبان آیت‌الله سیدرضی شیرازی
1392/11/13: گفتمان اعتدال و نواندیشی دینی / سید صادق حقیقت
1392/6/5: فرياد مظلوم، فریادی مشروع
1392/9/20: دولت و ابزارهای الزام به شریعت / محمد سروش محلاتی / شش بخش
آخرین مطالب
1401/5/10: عاشورا و برهان فطرت/ آیت الله عرب
1401/5/10: تفسیر علمی و تجلی عینی قرآن در عاشورا/ آیت الله عرب
1400/11/26: روزنامه جمهوری اسلامی/قسمت اول/صفحه حوزه: علی‌اکبر بیگی نوآوری فقهی حضرت آیت ‏الله صانعی در فتوای رفع حرمت نظر در فرزند خواندگی
1400/10/11: نواندیشی در فتاوای آیت الله صانعی / علی اکبر بیگی
1400/9/15: آیت الله یوسف صانعی (ره): رشیده نباشند، ازدواجشان حرام است
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن