صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | توصیه حضرت آیت الله سبحانی به طلاب: زندگی ساده و علاقه به درس را در پیش بگیرید
بازدید این صفحه: 3897          تاریخ انتشار: 1395/3/5 ساعت: 09:54:00
توصیه حضرت آیت الله سبحانی به طلاب: زندگی ساده و علاقه به درس را در پیش بگیرید

موضوع: اخبار

حضرت آیت الله العظمی سبحانی با اشاره به شکایت طلاب از قلّت شهریه و عدم تکافوی زندگی طلبگی آنها را به قناعت در زمدگی و جدیت در تحصیل توصیه کرد.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در انتهای درس خارج اصول خود در مسجد اعظم به اعتراض برخی طلاب نسبت به معیشت طلبگی اشاره و اظهار کرد: طلبه ای نزد مرحوم آیت الله محمدتقی خوانساری آمده بود و اظهار می کرد که معیشت طلبگی، تکافوی زندگی مرا نمی کند و می خواهم وارد کارهای اداری شوم، ایشان این آیه را خواند:« مَن أعرَضَ عَن ذِکرِی فإنّ لَهُ مَعِیشَهً ضَنکاً».

او تصریح کرد: گاهی به ما می گویند کسانی که زندگی طلبگی ندارند، زندگی های بهتری دارند درحالیکه اینها به زندگی ظاهری نگاه می کنند و می بینند اینکه طلبگی را رها کرده و سراغ کارهای دیگر رفته اند، ماشین و خانه ای دارد اما آن دل آرامی را ندارند و زندگی برای اینها همواره در حال پیشرفت است اما زندگی طلبگی که واقعا به خدا و رسول خدا و ائمه اهل بیت نگاه کند و اکتفا کند آرامش روحی و قلبی دارد.

آیت الله سبحانی «مَعِیشَهً ضَنکاً» را نه معیشت دنیوی بلکه معیشت آرامش فکری و قلبی تفسیر کرد و افزود: انشاء الله طلاب مصمم بوده و به زندگی طلبگی اکتفا کنند تا روح و فکر آرامتر و زندگی لذت بخش تر داشته باشند، اما اگر بخواهند زندگی بالاتر داشته باشند، حد یقف ندارد و تمام عمر ذهن مشوش خواهند داشت و آن زندگی آرام را نخواهند داشت.

او با اشاره به شکایت برخی طلاب از قلّت شهریه بیان کرد: شاید در این زمینه حق دارند اما باید مقداری هم خواهشهای نفسانی را کم کنید و تقاضاها را کم کنید. زمان مرحوم آیت الله حائری شهریه را مانند حالا نمی دادند، روی سینی گذاشته و در حجره ها می گرداندند تا هرکس به مقدار نیاز خود بردارد. کسانی بودند که عنوان می کردند از ماه قبل هنوز اضافه داریم و بر نمی داشتند.

این مرجع تقلید ابراز داشت: وقتی روح قناعت بر کسی حاکم باشد، ذهن و فکر انسان خیلی بهتر و آرامتر است بنابراین روی دو مساله زندگی ساده و علاقه به درس بیشتر تمرکز کنیم.

کد خبر: 139535305208
1395/3/5

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن