صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> آخرین استفتائات >>
مرجع ما | آیت الله مکارم شیرازی: حجاج هیچ گونه بهانه‌اى به دست مخالفان ندهند / چگونگی تبعیت در نماز از اهل سنت در ایام حج؟ 
بازدید این صفحه: 3106          تاریخ انتشار: 1397/5/13 ساعت: 05:44:15
آیت الله مکارم شیرازی: حجاج هیچ گونه بهانه‌اى به دست مخالفان ندهند / چگونگی تبعیت در نماز از اهل سنت در ایام حج؟ 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: پیروان مکتب اهل‌البیت، باید چنان رفتار کنند که همه احساس نمایند آنها به برکت پیروى از اهلبیت، از تربیت بالایى برخوردارند ، و هیچ گونه بهانه‌اى به دست مخالفان ندهند که این کار اجر و ثواب حجّ آنها را انشاء الله مضاعف مى‌سازد. به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا متن پرسش و فتوای حضرت آیت الله مکارم شیرازی به این شرح است:

موضوع: استفتائی

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: پیروان مکتب اهل‌البیت، باید چنان رفتار کنند که همه احساس نمایند آنها به برکت پیروى از اهلبیت، از تربیت بالایى برخوردارند  ، و هیچ گونه بهانه‌اى به دست مخالفان ندهند که این کار اجر و ثواب حجّ آنها را انشاء الله مضاعف مى‌سازد.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا متن پرسش و  فتوای حضرت آیت الله مکارم شیرازی به این شرح است:

پرسش: مسائل مبتلا به تبعیت از اهل سنت کدامند؟

نماز خواندن با اهل سنّت و شرکت در جماعات آنها در ایّام حج و مانند آن، براى حفظ وحدت مسلمین از مستحبّات موکّد و موجب تقویت صفوف در برابر دشمنان است، و در روایات معصومین تاکیدات فراونى درباره آن شده است، و چنین نمازى کفایت از نماز واجب مى‌کند، و اعاده آن لازم نیست.

۱. حاجیان شیعه و پیروان مکتب اهلبیت : نباید در ایّام حج و مانند آن، نماز جماعت جداگانه به طور گروهى در کاروانها یا مسجدالحرام یا مسجدالنّبى، تشکیل بدهند، و چنین نماز جماعتى خالى از اشکال نیست، مگر این که نماز چند نفرى باشد.

 

۲. حُجّاج محترم مى‌توانند در مساله وقت نماز و مانند آن از آنها پیروى نمایند، و با آنها نماز بخوانند، و براى سجده اگر بتوانند، روى سنگهاى کف مسجد سجده نمایند (زیرا سجده بر تمام آن سنگها جایز است) و اگر نتوانند، روى فرش سجده مى‌کنند، و لازم نیست دست بسته نماز بخوانند، یا بعد از حمد آمین بگویند.

 

 ۳. استفاده از بادبزن، یا حصیرهاى بدون نخ، یا حصیرهاى معمولى که نخ نازکى دارد، براى سجده کردن در همه حال جایز است، و لزومى ندارد از مهر استفاده شود که مخالفان به خاطر تبلیغات نادرست روى آن حسّاسیّت دارند. بلکه استفاده از مهر در بعضى از مواقع ـ که باعث بدبینى و اعتراض مى‌شود ـ اشکال دارد.

 

 ۴. زوّار عزیز خانه خدا در مورد هلال ماه ذى الحجّه مى‌توانند از آنها پیروى کنند، و کسانى که به هنگام افطارروزه در مسجدالحرام یا سایر مساجد آنان حضور دارند، هرگاه به آنها اصرار بر افطارکنند، مانعى ندارد همزمان با آنها افطارنمایند، و روزه آنها صحیح است.

 

 ۵. زوّار خانه خدا باید از تمام کارهایى که موجب وهن مذهباست اجتناب ورزند؛ مانند :

 

الف) بازگشت از مسجدالحرام و مسجدالنّبى و صفوف جماعت، هنگام اذان یا نزدیک اذان.

 

ب) پرداختن به خرید و فروش در بازارها و خیابانها، یا بازگشتن با اجناس خریدارى شده به سمت کاروانها در چنان ساعاتى؛ بلکه این کارها را کنار بگذارند، و به جماعت بپیوندند.

 

ج) اجتماع پشت دیوار بقیع براى زیارت قبور معصومین :، هنگام نماز جماعت.

 

د) پوشیدن لباسهاى نامناسب که مایه وهن در انظار عموم است.

 

هـ ) برخورد خشونت‌آمیز در سخن یا رفتار با سایر زوّار خانه خدا، یا ساکنان مکّه و مدینه.

 

خلاصه پیروان مکتب اهل‌البیت، باید چنان رفتار کنند که همه احساس نمایند آنها به برکت پیروى از اهلبیت، از تربیت بالایى برخوردارند  ، و هیچ گونه بهانه‌اى به دست مخالفان ندهند که این کار اجر و ثواب حجّ آنها را انشاء الله مضاعف مى‌سازد.

کد خبر: 139751341480
1397/5/13