صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> آخرین استفتائات >>
مرجع ما | روش صحیح حفظ مظاهر دینداری در کشورهای غربی و مقابله با روند اسلام هراسی
بازدید این صفحه: 3494          تاریخ انتشار: 1392/2/19 ساعت: 01:24:39
 پاسخ چند تن از مراجع عظام تقلید به پرسش در مورد:
روش صحیح حفظ مظاهر دینداری در کشورهای غربی و مقابله با روند اسلام هراسی

آیات عظام شبیری زنجانی، موسوی اردبیلی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و صانعی به پرسش شفقنا پاسخ دادند.

موضوع: استفتائی

آیات عظام شبیری زنجانی، موسوی اردبیلی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و صانعی به پرسش شفقنا در مورد روش صحیح شناساندن دین به علاقه مندان به شناخت مذهب در کشورهای غربی و چگونگی مقابله با روند اسلام هراسی، پاسخ داده اند.

متن پرسش و پاسخ مراجع عظام تقلید به این شرح است:

در سال‏های اخیر توجه به فرهنگ و مذهب حقه تشیع در بلاد غرب روز افزون شده است. در این کشورها نهادهایی که گرایشات مذهبی را تخظئه و یا گرایشات ضد دینی را ترویج می کنند فعالند و اسلام هراسی از جمله شیوه های تبلیغ آنان است. در این کشورها به دلیل حاکمیت فضای تبلیغاتی ناشی از سکولاریزم، برخی از مظاهر دینداری که از سوی برخی افراد مذهبی انتخاب می شود، مورد وهن و استهزا قرار گرفته و یا به عنوان نمادهایی برای ترویج اسلام هراسی بهره گیری می شود نظیر ریش های بسیار بلند، حجاب با نقاب یا عزاداری با بدن برهنه یا عزاداری با زنجیر و ابزار جرح کننده.

اگر در نزد برخی از مومنین تلقی این باشد که ضرورتی به تمسک به این شیوه ها برای تبلیغ دین داری نیست و می توان مظاهر دیگری را برای تبیین اسلام به نوگرایان به دین و مذهب یا علاقمندان به شناخت مذهب در کشورهای غربی برگزید، دیدگاه حضرتعالی بر اتخاذ چه شیوه هایی در این شرایط است؟ مثلا بین حفظ حجاب کامل اما بدون نقاب، با حجاب همراه با نقاب یا بین عزاداری با لباس معمولی با عزاداری بدون لباس و عزاداری با زنجیر و قمه و  یا ریش شرعی و معمول در ازای ریش بسیار بلند، ترجیح کدام است؟ تقیه در این گونه بلاد چه مفهومی دارد؟


پاسخ:
در مواردی که رعایت آنها واجب نیست، - مثل ریش بلند گذاشتن و نقاب زدن – (در صورتی که باز گذاشتن صورت، محرّک نوعی نباشد) نباید مؤمن موجبات وهن و استهزاء خود را فراهم آورد و در موارد وجوب از مصادیق تزاحم است که باید ملاحظه اهم بین فعل و ترک گردد و در بعض فروض هجرت واجب است.

 

پاسخ:
چنانچه برای پوشش یا عزاداری و سایر وظایف شرعی شیوه ها، مختلف باشد، از شیوه ای استفاده شود که موجب وهن و استهزای مردم نباشد، که علاوه بر رعایت تکلیف، حرمت مذهب و مومنین نیز حفظ شود.

 

پاسخ:
بطور کلی مسلمان باید در هر موردی به وظیفه شرعی خود که در رسائل عملیه ذکر شده عمل نماید و در کیفیت عمل به وظیفه شرعی خوب است بصورت متعارف باشد و مورد تقیه موضوعاً و حکماً حکم خاص خود را دارد.

 


پاسخ:
ما سفارش کرده ایم که عزیزان در مجالس عزاداری برهنه نشوند و از زنجیرهای تیغ دار و آنچه به بدن آسیب می رساند استفاده نکنند و در مناطق که پوشیدن نقاب نامأنوس و غیر متعارف است از آن استفاده نکنند ولی حجاب اسلامی را رعایت نمایند، در مورد ریش های بلند هم همین معنی صادق است باید به صورتی باشد که هم رعا یت جنبه شرعی شود هم عرفی.

 


پاسخ:
از انجام اعمال و به کار بردن الفاظی که موجب وهن عزاداری و توهین به مقام والای ائمه (علیهم السلام) می باشد، باید پرهیز نمود و عزاداری ها بهتر است به همان شیوه عزاداری سنتی و روضه خوانی انجام شود.

 

منبع : شفقنا


 

کد خبر: 1392219414
1392/2/19